Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SCHOOLDIPLOMA VOOR BJORN (JRL) EN SUSAN (BHC) VAN DE WOUW

Broer en zus slagen beiden voor examen

HENK VAN WEERT

Natuurlijk waren de examenweken best enerverend. Maar de dag waarop de uitslag bekend werd, was in het Boxtelse gezin Van de Wouw extra spannend. Want zowel Bjorn (17) als zijn twee jaar jongere zus Susan kregen vorige week donderdag te horen of zij hun diploma mochten ophalen. ,,Als de telefoon ging, kon dat twee dingen betekenen: óf ik was gezakt óf Susan was geslaagd...", zegt Bjorn.

Op het moment dat rond vijf uur 's middags werd gebeld, was Bjorn echter al op het Jacob-Roelandslyceum om zijn puntenlijst op te halen. ,,De scholieren die waren gezakt, kregen een telefoontje. Kort daarna werd de lijst met geslaagden gepubliceerd op de website van de school. En gelukkig: daar stond ik ook bij", glundert de gebruinde tiener.

Hij was nog maar enkele dagen terug van een vakantie met vrienden in de Spaanse toeristenbadplaats Lloret de Mar toen hij het goede nieuws hoorde. Bjorn grinnikt: ,,Ja, we zijn al op reis gegaan voordat de uitslag bekend was. Was wel een beetje voorbarig inderdaad. Zeker, omdat ik er zelf nog niet van overtuigd was dat ik zonder herexamen zou slagen. De laatste jaren was het immers steeds kantje boord dat ik overging..."

Susan wist dat zij donderdag altíjd een telefoontje kreeg. ,,Maar ik moest er wel lang op wachten. Iedereen verwachtte dat ik wel zou slagen. Ik heb de opleiding vmbo-t aan het Baanderherencollege gevolgd, maar dat was eigenlijk wel een beetje onder mijn niveau. Toch zag ik tegen de examens op. Ik moet er niet aan denken dat ik nóg een jaar naar deze school had gemoeten." Die laatste opmerking werpt de vraag op of Susan een leuke middelbare schooltijd heeft gehad. Ze trekt een zuinig mondje: ,,Mwa... Ik ben nooit met tegenzin naar het BHC gegaan. Maar ik ben blij dat ik nu een andere opleiding kan gaan volgen."

ELKAAR MET RUST LATEN

Het komt waarschijnlijk niet vaak voor dat twee kinderen in één gezin allebei examen doen. ,,We wisten dat dit zou kunnen gebeuren als we alle twee de middelbare school zouden doorlopen zonder een jaar te doubleren. Nou, dat is gelukt", glundert Susan. Op de vraag of broer en zus steun aan elkaar hadden tijdens de examenweken, schudt het tweetal lachend het hoofd. ,,Susan was erg gestresst, terwijl ik wat rustiger was. We hebben elkaar maar met rust gelaten", lacht Bjorn.

Na de zomervakantie gaat Susan aan het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening studeren. ,,Ik wil later in de zorg gaan werken. Wat precies weet ik nu nog niet, maar ik hoop dat dit de komende jaren duidelijk wordt." Met zijn atheneumdiploma op zak gaat Bjorn naar de Tilburg University voor de studie International Business Administration. ,,Ik kies bewust voor een heel brede opleiding omdat ik het nog moeilijk vind om een keuze te maken wat ik later wil worden. Deze studie richt zich in elk geval op veel verschillende culturen en dat spreekt me wel aan."

VAKANTIEBAANTJES

De komende weekeinden zijn voor broer en zus gevuld met allerlei examenfeesten. ,,Zelf vieren we ons diploma alleen met familie en vrienden. Dat is echter pas in augustus, want dan zijn we ook jarig", vertelt Bjorn. En nu dus luieren? ,,Nee hoor, ik heb een vakantiebaantje in de afwaskeuken van grand café Rembrandt. En ik ga nog even met mijn ouders op vakantie", grinnikt Susan. En haar broer werkt de rest van de zomervakantie in de plaatselijke Boerenbondwinkel.

FOTO BOVEN: De Nederlandse driekleur hangt uit bij de woning van de familie Van de Wouw aan de Houtwerf. Mét de wimpel van het Jacob-Roelandslyceum én de vlag van het Baanderherencollege. Bjorn slaagde voor zijn atheneumexamen, zijn zus Susan heeft het diploma vmbo-t behaald. (Foto: Peter de Koning).


Eindexamenuitslagen Baanderherencollege

Eindexamenleerlingen van het Baanderherencollege kregen donderdag 11 juni te horen of ze geslaagd waren. Een overzicht van de gediplomeerde vmbo-scholieren en leerlingen van het praktijkonderwijs staat hieronder.

BOUWTECHNIEK 4B

Boxtel: Ajay Gangapersad; Daan van Hal. Esch: Stijn van Gemert. Liempde: Tom van Abeelen; Rens van der Velden; Bart Verdonk. Moergestel: Mark van Engeland.

BOUWTECHNIEK 4K

Boxtel: Guillaume Thoolen; Esch: Luuk van Gemert. Helvoirt: Bas van Hattum. Liempde: Frits van Krieken.

ECONOMIE 4T

Boxtel: Youp van Alphen; Denise Boleij; Jelle Dreuning; Henri Franken; Loeke Habraken; Ricardo van Hamond; Pim de Jong; Bas van Kampen; Linge van Leuken; Raveen Pasupathy; Damon Portegijs; Caya Rozenberg; Stijn van de Sande; Gitte Vanhout; Maly Vlaminckx; Merlijn van der Vleuten; Valentijn Waals; Joëlla Wagner. Esch: Sam van Brunschot; Timo Mestrom. Liempde: Michèlle Aretz; Max Krol; Tessa van de Laar; Iris van Nunen; Anne van der Pas; Fleur Schalkx; Bas van der Schoot; Reina Zenden. Sint-Michielsgestel: Pravinas Pasupathy.

ELEKTROTECHNIEK 4K

Boxtel: Damiën Veroude

HANDEL & VERKOOP 4B

Boxtel: Kyra Bolsius; Daan Foster; Mart Nooren; Bram van Oerle. Haaren: Damian Rijkers. Udenhout: Mara Vissers.

HANDEL & VERKOOP 4K

Boxtel: Bader Ali; Quinten van Hasselt; Geert Jolie; Thom Kluijtmans; Lars Kruijssen; Joep van de Laar; Rik van der Meijden. Esch: Michelle van den Aker; Liza van Rooij. Haaren: Armon van den Berg. Liempde: Teun de Laat; Jeske Smulders; Jaap van der Vleuten.

METAALTECHNIEK 4B

Boxtel: Sven Bisschops. Esch: Matts van Pelt. Vught: Scott Glaudemans.

METAALTECHNIEK 4K

Boxtel: Ramon Mulder.

METALEKTRO 4B

Boxtel: Def Louiza. Liempde: Rowin Boeren; Harm van Rooij. Vught: Kelsey Bloks.

METALEKTRO 4K

Boxtel: Matt van der Heijden; Jacco Hodzelmans; Floris van Oosterhout; Jitse Straub. Haaren: Jordy van Beers; Jessy van Kasteren. Helvoirt: Mike van Gorp; Rick Verbeek. Sint-Michielsgestel: Raoul Dimmers.

TECHNIEK 4T

Boxtel: Yannick van Asveldt; Cherine Jakhlal; Guus Swinkels. Esch: Tom van de Loo; Pieter Steenbergen. Helvoirt: Sjors van Bijnen. Liempde: Emma van Casteren; Lars Verberk.

VERZORGING ALGEMEEN 4B

Boxtel: Kimberley van den Bergh; Anouk Crommentuijn; Renato de Graaf; Dario Karssemakers; Kiki Steenbakkers; Priscilla Stuart; Kayleigh van Vreede. Esch: Nikol Bergman. Haaren: Merel van Haaren; Lisa Schoonus Liempde: Sander Beugelsdijk; Lotte de Laat. Sint-Michielsgestel: Nicky van Grinsven.

VERZORGING ALGEMEEN 4G

Boxtel: Florien Harmeling; Chantal van der Heijden; Geeke Pijnenburg; Lotte Scholten; Isabelle Snijders; Manouk Streur; Nicole van der Ven; Susan van de Wouw. Shirley Janssen; Kelly Mosink. Esch: Romy Pijnenburg. Liempde: Sanne van Oirschot.

VERZORGING ALGEMEEN 4K

Boxtel: Marthe Bekkers; Maaike Boeren; Lindy van Haaren; Lieke Kurstjens; Viviana van Nimwegen; Merel van Oorschot; Fabiënne Riksel; Suki Sellathurai; Aukje Smits; Eef Verhoeven; Guusje Willems. Esch: Kim van den Bogaart; Sanne Spooren. Haaren: Sanne Verstijnen. Liempde: Virrie van Abeelen; Anne van den Langenberg; Demi Schaeken; Rody van der Velden. Oisterwijk: Gwen de Laat. Sint-Michielsgestel: Julia Quartel.

ZORG EN WELZIJN 4T

Boxtel: Jesse van Homelen; Jasper Schoenmakers; Yvette van der Steen. Esch: Merel Bormans; Alicia van de Ven; Myrna van Weert. Liempde: Neeltje Oremans; Noor Pijnenburg; Jessica Scheutjens; Jade van Vechel.

PRAKTIJKONDERWIJS

Boxtel: Carine Bedari; Ajoub Benhaddi; Lise Bosman; Ruben Graft; Nissa Jahangir; Sander Kerkhof; Bart van de Moosdijk; Silvana Nikolic; Kirsten Schalks; Albert van Wordragen; Naomi Yohannes; Xhante Zjmoer. Best: Bram van den Broek; Claudia Wolters. Biezenmortel: Bram Schapendonk. Esch: Anouk van Pelt. Helvoirt: Roel Melis; Rick Peijnenburg. Liempde: Jasper Beugelsdijk; Mark Scheutjens. Oirschot: Mike Wilting. Oisterwijk: Pim van den Bosch; Kim Jonkers; Willem Schilders; Kevin Storm; Manon Witte; Meriam Yousfi. Vught: Wouter Mosink.

Examens

Kimberly van Beers uit Boxtel is vorige week geslaagd aan de Bossche Vakschool (voorheen Hervion). Ze volgde de vmbo-kaderopleiding en behaalde haar diploma op het vakgebied Zorg & Welzijn.

Renee van Weert uit Boxtel heeft haar diploma behaald op het Kempenhorst College in Oirschot. Zij volgde de vmbo-opleiding basisberoepsgerichte leerweg en slaagde op het vakgebied Zorg & Welzijn breed. Amanda Jacobs uit Liempde volgde op het Kempenhorst College de vmbo-kaderopleiding en behaalde haar diploma op het vakgebied Zorg & Welzijn breed.

Boxtel

Vermiste huisdieren

Stichting Amivedi meldt dat dinsdag 9 juni een cypers bruine kater is gevonden aan de Koppenhoefstraat. Sinds vrijdag 12 juni is een rood met witte kater vermist aan de Lijsterbesgaard. Meldingen van vermiste of gevonden huisdieren zijn welkom via telefoonnummer (088) 006 46 83.