Gijs de Wild van MEP in duel. Op de achtergrond rechts Tjeerd Tielbeek, links Pieter Langenhuijsen en Nard van Geel. MEP won met 4-0. (Foto: Peter de Koning).
Gijs de Wild van MEP in duel. Op de achtergrond rechts Tjeerd Tielbeek, links Pieter Langenhuijsen en Nard van Geel. MEP won met 4-0. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Hockeyers MEP winnen én leren van 'Pakistan'

Voor de hockeyers van MEP zijn de voorbereidingen van het nieuwe seizoen al in volle gang. Een interland tegen een team van de DAR Hockey Academy uit Pakistan maakte zondag deel uit van het trainingsprogramma. De Pakistaanse hockeyers verloren met 4-0 maar genoten zichtbaar van de dag die werd afgesloten met een bezoek aan de Bazaar Boxtel.

De spelers van het Pakistaanse hockeycollege deden hun best, maar konden het verlies niet voorkomen. Volgens Rob Koesen was MEP duidelijk te sterk voor de tegenstander. ,,De Pakistanen waren ontzettend snel en beschikken over veel techniek. Maar we merkten dat ze het op een bepaald moment niet meer bij konden benen. Fysiek waren ze in de loop van de tweede helft helemaal op." Het was dan ook pas in de tweede helft dat MEP tot scoren kwam, maar toen was het ook meteen goed raak. ,,We speelden met heren uit het eerste team en uit de A1. Je ziet dan toch dat ze meer ervaring hebben dan het team van de DAR Academy."

De Boxtelse hockeyers kijken terug op een mooie ervaring en een prima voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Koesen: ,,Het komt niet vaak voor dat we een interland kunnen spelen dus dat was zeker leuk." Hij maakte de Pakistaanse hockeyers een groot compliment: ,,Ze kunnen echt wel goed hockeyen; ze worden dan ook getraind door voormalige internationals uit hun land. En dat zie je zeker terug in hun spel."

LEERZAAM

Na afloop van de wedstrijd brachten de hockeyers een bezoek aan de Bazaar Boxtel waar ze werden ontvangen door beschermvrouw Christel Buijs. De delegatie werd enthousiast begroet, onder meer door Boxtelaren van Pakistaanse afkomst. ,,Ze vonden het een gezellig en sfeervol evenement en hebben er echt van genoten", aldus Koesen.

De Pakistaanse hockeyers kwamen naar Nederland op uitnodiging van hockeyclub MOP uit Vught. Gedurende een paar weken spelen ze verschillende oefenwedstrijden. Volgens Koesen was de ervaring zeker voor herhaling vatbaar. ,,Het is altijd leerzaam om tegen teams uit andere landen te spelen. We kunnen veel leren van de verschillende technieken."