Burgemeester Mark Buijs, beschermvrouw Christel Buijs en voorzitter Michel Verhoeven liepen gezamenlijk een ronde over de Bazaar Boxtel. (Foto: Peter de Koning).
Burgemeester Mark Buijs, beschermvrouw Christel Buijs en voorzitter Michel Verhoeven liepen gezamenlijk een ronde over de Bazaar Boxtel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

organisatie dik tevreden over bazaar boxtel

'Alle culturen verenigd in Molenwijk'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Een schatting maken over het aantal bezoekers is lastig. Maar voorzitter Michel Verhoeven van Bazaar Boxtel durft te zeggen dat er nog niet eerder zoveel mensen het evenement in park Molenwijk bezochten. En dat biedt goede hoop voor 2016, als Bazaar Boxtel het vijftienjarig bestaan viert. De voorbereidingen daarvoor zijn al in volle gang...

De volgende editie van Bazaar Boxtel is bewust gepland op 17 juli. ,,De Ramadan eindigt op 5 juli en we moesten dus een datum naar afloop daarvan kiezen", legt voorzitter Verhoeven uit. ,,We hebben gedacht aan zondag 10 juli, maar dan wordt de finale van het Europees kampioenschap gespeeld. En als Nederland dan moet spelen, verwacht ik heel teleurstellende bezoekersaantallen..."

De veertiende editie van het kleurrijke evenement mag een groot succes genoemd worden. Met duizenden bezoekers, een mooi programma en stralend weer waren zowel kraamhouders als vrijwilligers en de organisatie erg in hun nopjes. Tijdens de editie van zondag zijn met een drone luchtopnamen gemaakt. De partner van een van de bestuursleden nam hiervoor het initiatief. ,,De beelden laten goed de grote drukte zien. We bekijken nog of de opnamen op Youtube worden geplaatst", vertelt Verhoeven.

BAZAAR LEEFT

,,Het is een evenement waar alle culturen van Boxtel zich verenigen", meldde burgemeester Mark Buijs die samen met echtgenote én beschermvrouw Christel de Bazaar bezocht. ,,Ik vind het prachtig dat dit in Boxtel gewoon kan. Het is echt een tegengeluid op landelijke ontwikkelingen en het zegt iets over onze mooie gemeente dat een dergelijk evenement hier mogelijk is." Ook de beschermvrouw zelf was dik tevreden. ,,Er zijn zoveel mensen op de been. De Bazaar lééft in Boxtel."

Tijdens een officieel moment in restaurant Molenwijk ontving het echtpaar Buijs samen met voorzitter Verhoeven een paar sponsors. Ook voormalig voorzitter Geert Duijghuisen was daarbij aanwezig. ,,Bij sommige evenementen kom je vaak dezelfde mensen tegen. Dat is hier niet het geval. Bazaar Boxtel is een happening dat door iedereen bezocht wordt. En het is prachtig om te zien dat zoveel verschillende culturen zich inzetten."

VRIJWILLIGERS

Burgemeester Buijs roemde vooral de inzet van de vele vrijwilligers. ,,Dat mag best eens gezegd worden, want vrijwilligers zijn altijd veel te bescheiden." De organisatie van Bazaar Boxtel meldde plannen te hebben om een goede continuïteit in het aantal vrijwilligers te krijgen. Iedereen die zich momenteel belangeloos voor het evenement inzet, wordt gevraagd ook anderen te enthousiasmeren. ,,Veel handen maken licht werk en vrijwilligers zijn echt hard nodig", legde Verhoeven uit. ,,Door nóg meer mensen te mobiliseren, weten we zeker dat er voldoende mensen zijn om al het werk te verzetten."

Het gemeentebestuur wil hier nog wat verder in gaan. Buijs vertelde te denken aan een soort college waar belangstellenden meer kunnen leren over het organiseren van evenementen en alles wat daarbij komt kijken. ,,Door ervaren mensen hun ervaringen over te laten brengen, kunnen belangstellenden zien en leren waar ze allemaal aan moeten denken. Want er is zeker animo voor, maar mensen moeten even over de drempel worden getrokken."

Na afloop van het officiële moment maakte de delegatie gezamenlijk een ronde over het terrein. Verhoeven: ,,Bazaar Boxtel is écht een beleving. Ik hoop dat dit evenement nog vele jaren gehouden wordt. Te beginnen natuurlijk met onze jubileumeditie in 2016. Of we iets speciaals in petto hebben? Dat zijn we zeker van plan. Maar dat houden we nog even stil..."

Volgende week wordt het evenement geëvalueerd. Want hoewel alles goed is verlopen, zijn er volgens de voorzitter altijd verbeterpunten. ,,Denk daarbij aan de plek die sommige activiteiten toegewezen krijgen", verklaarde hij. ,,De locatie van de stand met waterpijpen was niet ideaal, een volgende keer zou deze dichterbij het podium moeten staan. Maar ik ben een heel tevreden voorzitter. Hoe kan het ook anders? Het was een schitterende dag."