Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELSE VOETBALLER TEKENT PROFCONTRACT IN EINDHOVEN

Armando Obispo kiest écht voor PSV

MARC CLEUTJENS

Naar verluidt stonden meerdere clubs voor hem in de rij. Maar Armando Obispo (16) uit Boxtel zette vorige week zijn handtekening onder een profcontract bij PSV in Eindhoven, de club waar hij al negen seizoenen speelt en alle vertegenwoordigende elftallen doorliep. ,,Mijn droom? Ooit bij Barcelona spelen!"

Armando speelde afgelopen seizoen in PSV onder 16 en zal komend seizoen uitkomen in PSV onder 17. Daarnaast wordt hij wel eens opgeroepen om mee te doen met PSV onder 19. Dat PSV veel vertrouwen in de linksbenige centrale verdediger heeft, bleek al in januari toen hoofd jeugdopleidingen Art Langeler bij de jonge Boxtelaar aanklopte en hem een contract in het vooruitzicht stelde. ,,We hebben de tijd genomen om er goed naar te kijken en uiteindelijk de knoop doorgehakt", vertelt Armando.

BESTE SPELER

Dat er meer clubs hengelden naar zijn diensten, is hem bekend. Ook Ajax zou interesse hebben gehad. ,,Ik heb gekozen voor de club waar ik aan mijn tiende seizoen kan beginnen en waar het fijn is", reageert de jonge voetballer, die zijn carrière begon bij de F'jes van LSV in Lennisheuvel en daarna doorstroomde naar ODC in Boxtel. ,,Daar ben ik al snel gescout door PSV en naar Eindhoven vertrokken", vertelt Armando.

PSV ziet de Boxtelaar als een speler met een goede trap en goede duelkracht. Dat zijn talent in het oog springt, bleek afgelopen seizoen tijdens een toernooi bij Real Madrid, waaraan ook jeugdteams van onder meer Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester United meededen. Armando werd na afloop gehuldigd als de beste speler van het toernooi. ,,Ik vind het geweldig dat ik deze stappen kan maken met PSV en hoop natuurlijk ooit in het eerste te spelen. En in de toekomst zou ik dolgraag bij Barcelona spelen."

EINDEXAMEN

Gisterochtend keerde Armando even terug op basisschool De Hobbendonken, waar hij met de leerlingenraad een nieuw voetbalveldje opende. Directeur Henk Verhoeven bekende kippenvel te krijgen dat deze sportheld terugkeerde naar zijn oude school. Voor het oog van alle boven- en middenbouwkinderen vroeg Verhoeven de jonge PSV'er het hemd van het lijf, onder meer over zijn herinneringen aan De Hobbendonken. ,,Ik zie juffrouw Jolanda staan, bij wie ik in de kleuterklas zat. En ik heb hier geleerd om met kinderen samen te werken in groepjes. Dat is ook bij voetbal belangrijk omdat het een teamsport is."

Armando kreeg een klein hoeraatje toen duidelijk werd dat hij twee weken geleden is geslaagd voor het eindexamen aan het Sint-Joriscollege in Eindhoven. Op deze school combineerde hij de vmbo-t opleiding met topsport. ,,Ik zoek nog naar een vervolgstudie, die ik goed kan combineren met het voetballen bij PSV", vertelde het talent. Dat hij ook al speelt in het Nederlands elftal voor jeugdspelers, leverde veel aaahs en ooohs op. ,,En wat ik leuk vind is dat je bij PSV zo'n mooie reizen maakt. Ik heb al heel veel van de wereld gezien en op mooie toernooien gespeeld."

HANDTEKENINGEN

Armando opende na het interview het voetbalveldje door het in een wedstrijd van drie minuten op te nemen tegen Jesse (ODC E5), Lars (ODC D3), Kaj (Boxtel D4) en Rob (ODC E1) van de leerlingenraad. Zijn team werd versterkt met de zevenjarige Hidde uit groep 4, die na de zomer overstapt van Boxtel F1 naar de jeugdopleiding van PSV.

Toen de 3-3 op het scorebord verscheen, klonk het laatste fluitsignaal en kon het lint doorgeknipt worden. En daarna werden natuurlijk alle leerlingen uitgenodigd voor een handtekeningensessie. De meeste leerlingen sloten tweemaal aan in de lange rij... De leerlingenraad verraste Armando met een bijzonder cadeau: een leren voetbal. ,,Die hebben we allemaal gesigneerd met onze naam", riepen de kinderen in koor.

FOTO BOVEN: Armando Obispo deelt handtekeningen uit op de speelplaats van basisschool De Hobbendonken. De Boxtelaar tekende een contract bij PSV. Dat gebeurde in aanwezigheid van technisch directeur Marcel Brands en Armando's familie. (Foto: Peter de Koning).


BOXTELSE ACTIE VOOR SPIERZIEKTE LEVERT 42.000 EURO OP

Bergverzetters bedwingen Mont Ventoux

De negentien fietsers van het team Boxtelse Bergverzetters heeft twee weken geleden met succes deelgenomen aan de Tour du ALS. Teamcaptain Joost van Liebergen, die zelf als gevolg van de spierziekte ALS zijn beroep als huisarts moest neerleggen, bedwong met zijn collega Leopold Messchaert en met Jos Crusio de Mont Ventoux. In hun kielzog klommen ook familieleden, collega's en oud-studievrienden van Van Liebergen op de pedalen.

Eerder besteedde Brabants Centrum al aandacht aan het sponsordiner dat zondag 17 mei werd gehouden in de spiegeltent bij kasteel Stapelen. De opbrengst van dit diner diende als bijdrage aan een fietstocht naar de top van de Mont Ventoux. Tour du ALS vond donderdag 28 mei plaats.

Naast de negentien fietsers van de Boxtelse Bergverzetters reisde een tiental supporters mee naar de Provence. Daar werd onder fraaie weersomstandigheden vanuit Mazan begonnen met de Tour du ALS. De tocht leidde naar Bedoin, alwaar de beklimming van 21 kilometer begon. Naast de Boxtelse Bergverzetters deden nog circa vijfhonderd mensen mee; fietsend, maar ook wandelend en rennend.

PRACHTIG LINT

Het team Boxtelse Bergverzetters werd door de organisatie goed van eten en drinken voorzien. Ook de supporters hebben ertoe bijgedragen dat na geruime tijd de top werd gehaald. Bij het monument van Tom Simpson (circa anderhalve kilometer onder de top) werd er gehergroepeerd. Dankzij de fraaie ALS-shirts met op de rug het eigen teamlogo, trokken de fietsers in een prachtig lint gezamenlijk naar de top van de Mont Ventoux, waar de supporters hen onthaalden. Allen behaalden de top.

Het sponsordiner heeft dankzij meerdere gulle gevers meer dan 8.000 euro opgeleverd. Met de inzet van alle andere leden van de Boxtelse Bergverzetters kon meer dan 42.000 euro aan de stichting Tour du ALS worden overgemaakt. In totaal is er door alle deelnemers aan de monsterrit circa 750.000 euro bijeengebracht. Deze gelden worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van ALS.

In hun oranje tricots vormden de negentien leden van het team Boxtelse Bergverzetters twee weken geleden een kleurrijke groep in de Tour du ALS. (Foto: Boxtelse Bergverzetters).