Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Eerste lustrum 5 tegen 5-toernooi in sportpark Wagenaars

'Sfeer én competitie gaan best samen'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Met vijftig mannen- en twintig vrouwenteams die tegen elkaar streden om de eerste plaats, was de organisatie van het 5 tegen 5-toernooi dik tevreden. Tijdens de vijfde editie in sportpark Wagenaars waren de velden continu bezet. En dat de regen dan af en toe zorgde voor behoorlijk natte velden én kleding, daar lieten de voetballers zich niet door uit het veld slaan. ,,Een beetje water houdt ons echt niet tegen."

Klokslag half tien startten de eerste wedstrijd in het sportpark aan het Essche Heike. En ook rond dat moment begonnen de eerste regendruppels te vallen. Een kleine tegenvaller voor zowel organisatie als deelnemers. ,,Ach, als het straks droog is, denken we hier niet meer aan", meldde Ruud van Eeuwijk namens de organisatie. ,,Het wordt aan het einde van de ochtend prachtig weer en de sfeer heeft hier echt niet onder te leiden."

En daar had Van Eeuwijk zeker gelijk in. Vol overgave stortten de teams zich in het spel en tijdens de korte partijen - elke wedstrijd duurde een kwartier - ging het er soms hard aan toe. Wie denkt dat de vrouwenteams daarbij onderdeden voor de mannen, vergist zich. Ook de deelnemende dames gingen volledig voor de overwinning.

GEEN TECHNIEK

Zo ook het team 'De Meppers', bestaande uit hockeysters van de Boxtelse hockeyclub. ,,We hebben gewoon met 3-0 gewonnen!" De meiden waren er zelf best verbaasd over. Normaal gesproken houden ze zich bezig met hockey, maar ook volleybaltoernooien of een voetbaldag laten ze niet aan zich voorbij gaan. ,,We moeten het niet hebben van onze techniek", vertelde Stefanie Smetsers eerlijk. Inge van Kessel vulde aan: ,,Maar we zijn wel heel snel en tactisch. Ik geloof dat de andere teams niet echt weten wat ze met ons moeten."

Maar kende de enthousiaste ploeg de spelregels eigenlijk wel? Voor Smetsers, Van Kessel, Ivet van Schaijk, Margriet van Aert en Renske van Kessel geen probleem. Keepster Marloes Wittenberg bekende dat ze eigenlijk de regels niet zo goed kende. ,,Maar het is goed gekomen want we hebben gewonnen. Uiteraard, want we zijn gewoon best goed."

VEEL ANIMO

Volgens organisator Van Eeuwijk is het toernooi vooral bestemd voor vriendengroepen die samen een dagje willen voetballen. ,,Maar er zijn ook echt wel teams bij die voluit voor de winst gaan en ruime voetbalervaring hebben", aldus Van Eeuwijk. ,,We kunnen vooraf eigenlijk wel inschatten welke ploegen er ver gaan komen. Gezelligheid staat voorop, maar competitie hoort er ook bij."

Door de jaren heen is het 5 tegen 5-toernooi steeds bekender geworden én trekt het evenement elk jaar meer deelnemers. Met in totaal zeventig teams zit het schema écht helemaal vol. Van Eeuwijk: ,,Dit is echt het maximum. Het schema is strak opgesteld en er is geen plek voor meer ploegen. Maar we zijn natuurlijk heel blij met zoveel animo."

Niet alleen op het veld was de sfeer goed, langs de lijnen was het minstens zo gezellig. De teams werden luidkeels aangemoedigd door publiek en andere spelers. ,,Ik hoop wel dat we niet tegen deze ploeg hoeven te spelen, die zijn veel te goed", vertelde een van de spelers. ,,Wij doen echt mee voor het plezier. En natuurlijk is de derde helft nóg belangrijker..."

UITSLAGEN

De uitslag van het 5 tegen 5-toernooi is als volgt:

Mannen: 1. Juwelier Caarls; 2. Maas; 3. Rijschool eDrive. Vrouwen: 1. FC Snee; 2. D'n Lèste Âjum; 3. D'n Lèste Hoop. Winnaar verliezers mannen: De Listige Leeuwen. Sportiviteitsprijs mannen: De Verwarde Mannen. Sportiviteitsprijs vrouwen: Net Niet.

OP DE FOTO: Niet alleen mannen, ook vrouwen namen vol overgave deel aan het 5 tegen 5-toernooi. Het ging er fanatiek aan toe... (Foto: Peter de Koning).


Sportgala JRL

met afterparty

en live muziek

De Boxtelse Sportraad verwacht zaterdag 27 juni honderden sporters tijdens de eerste editie van het Sportgala. Het evenement wordt gehouden in de aula van het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd.

Het Sportgala begint om 15.00 uur met de huldiging van alle jeugdkampioenen. Het avondprogramma en de huldiging van alle genomineerde sporters start om 20.00 uur. De zaal is een halfuur voorafgaand aan de huldigingen geopend voor publiek. Vanaf 22.00 uur start een afterparty met live muziek van De Aggemarvanhuisaf Band.

Het publiek kan stemmen op genomineerden in de categorieën sportman, sportvrouw, sportteam, sportjunior (jongen en meisje), sportvrijwilliger en sportcoach van het jaar 2014. Zowel via Facebook als via e-mail hebben honderden inwoners hun stem uitgebracht.