In het Schijndelse pannenkoekenrestaurant Fabula genoten bijna tweehonderd 75-pllussers van een gratis uitstapje. De Bejaardentocht van Boxtel Vooruit vond voor de 74e keer plaats. (Foto: Peter de Koning).
In het Schijndelse pannenkoekenrestaurant Fabula genoten bijna tweehonderd 75-pllussers van een gratis uitstapje. De Bejaardentocht van Boxtel Vooruit vond voor de 74e keer plaats. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Vier dagen fietsplezier met Smalwatervallei

Buurtvereniging Smalwatervallei uit Boxtel houdt van maandag 15 tot en met vrijdag 19 juni de 23e fietsvierdaagse in Boxtel; op woensdag is er een rustdag. De organisatie belooft de deelnemers opnieuw vier dagen fietsen langs de mooiste plekjes die Boxtel en omstreken rijk is.

De eerste dag gaan de deelnemers richting Lennisheuvel, Oirschot, Best en Lennisheuvel. De tweede dag gaan zij naar Sint Michielsgestel, Halder, Schijndel en Gemonde. De derde dag richting Oisterwijk, Haaren en Esch en de vierde dag richting Lennisheuvel, Oirschot en Lennisheuvel. Op de laatste avond kan na het fietsen uiteraard nog lekker worden nagenoten op het terras van 't Tweespan!
Deelnemers starten iedere dag tussen 15.00 en 20.00 uur (voor alle afstanden). Plaats van vertrek is de parkeerplaats van restaurant 't Tweespan aan de Kapelweg in Boxtel. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 10, 15, 25 of 35 kilometer.
De kosten voor deelname bedragen voor volwassenen 1,50 euro per dag per persoon, of vier dagen voor 5 euro. Voor kinderen t/m 12 jaar kost deelname 1 euro per persoon per dag, of vier dagen voor slechts 2,50 euro.


Ierse sessie

In bed en breakfast In den Boogert aan de Oude Boomgaard vindt zondag 21 juni vanaf 13.30 uur een Ierse sessie plaats. Bezoekers luisteren naar Ierse muziek en kunnen ook mee zingen of dansen. Ook muzikanten zijn welkom om mee te doen. De toegang is gratis.

Dükerskoor

Het Dükerskoor houdt maandag 22 juni vanaf 20.30 uur een meezingavond waar smartlappen en zeemansliederen gezongen worden. De muzikale avond wordt gehouden in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat, waar voor het publiek tekstbundels aanwezig zijn. De zaal gaat een uur voor aanvang open, de toegang is gratis. In de maanden juli en augustus worden geen smartlappenavonden gehouden.


Boxtel Vooruit
voert ouderen
naar Schijndel

Een kleine tweehonderd 75-plussers uit Boxtel en Liempde hebben dinsdag een gezellige middag beleefd in pannenkoekenhuis Fabula aan de Boxtelseweg in Schijndel. Daar werden ze getrakteerd op koffie en gebak. Een tonprater en zangeres verhoogden de feestvreugde. Er werd volop gedanst en gezongen.

Het aantal deelnemers aan de zogeheten bejaardentocht die evenemenetenstichting Boxtel Vooruit voor de 74e keer organiseerde, was wat lager dan andere jaren. Er waren zo'n dertig minder aanmeldingen, maar wat de oorzaak daarvan was, is moeilijk te achterhalen, meldt vrijwilliger Jan Ketelaars. ,,Inclusief de circa zeventig vrijwilligers die als chauffeur de ouderen mee op pad namen, kwamen we aan ongeveer 260 mensen, terwijl dat in de voorbije jaren tegen de driehonderd liep." Maar dat het iets minder druk was, kon de pret niet drukken. Het gratis uitstapje werd afgesloten met een koffietafel en een loterij.