LAATSTE DUELS VAN HET SEIZOEN 2014-2015

Mannen- en vrouwenteam HCL eindigen met remise

De hockeyvrouwen en -mannen van HCL Liempde hebben afgelopen weekeinde het seizoen afgesloten met respectievelijk een 1-1 en 5-5 gelijkspel. Beide teams speelden een uitwedstrijd, waarbij de vrouwen tegen hekkensluiter Cranendonck aantraden en de mannen het opnamen tegen degradant Peel en Maas in het Limburgse Panningen.

De vrouwen begonnen scherp en hadden veel balbezit. De gasten uit Liempde lieten veel driehoekjes zien. Ook verdedigend opzicht was HCL op dreef, waardoor de thuisploeg weinig scoringsmogelijkheden kreeg. Alina Bekkers was namens de bezoekers dicht bij een treffer, maar zag haar inzet op de lat belanden. Even later zorgde Jaimy Diender toch voor de openingstreffer met een snoeihard schot in de kruising: 0-1.

HCL creƫerde in de tweede helft nog een aantal kansen, maar die werden niet verzilverd. Daardoor bleef Cranendonck in de wedstrijd en geloof houden in een goed resultaat. De gastvrouwen kwamen op gelijke hoogte, waarna geen doelpunten meer vielen. De hcokeyvrouwen uit Liempde sluiten de competitie door de remise af met op een vijfde plaats.

SPANNING

Het mannenteam van HCL eindigde het seizoen met een doelpuntrijke wedstrijd. De gasten uit Liempde keken al vrij snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar wisten nog voor de rust de aansluitingstreffer te produceren: 2-1. Daarmee was de spanning helemaal terug in het duel, dat in de tweede helft nog veel spektakel bood en maar liefst zeven doelpunten. Het plein leek beslecht bij de stand 5-4 in het voordeel van de gastheren, maar niets was minder waar. In de slotfase slaagde HCL er toch nog in met een punt huiswaarts te keren door een benutte strafcorner. Eindstand: 5-5.