Twee deelnemers aan de avondfietsvierdaagse van voetbalclub Irene rijden ter hoogte van de Loopstraat door het fraaie buitengebied van Gemonde. (Foto: Peter de Koning).
Twee deelnemers aan de avondfietsvierdaagse van voetbalclub Irene rijden ter hoogte van de Loopstraat door het fraaie buitengebied van Gemonde. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

CONCURRENTIE VAN WANDELVIERDAAGSE IN GEMONDE

Fietsvierdaagse telt minder deelnemers

Het deelnemersveld tijdens de eerste dag van de fietsvierdaagse van de Gemondse voetbalvereniging Irene bestond uit slechts 43 deelnemers. ,,Veel minder dan in voorgaande jaren", aldus Mies van der Linde van het organisatiecomité. ,,Een belangrijke oorzaak is het feit dat de wandelvierdaagse ook deze week gehouden wordt."

Volgens Van der Linde is er sprake van miscommunicatie. ,,Wij houden onze vierdaagse altijd in de tweede week van juni. Er hebben wat veranderingen plaatsgevonden in de organisatie van het wandelevenement, wellicht dat het daarom misgelopen is. Het is ook maar eenmalig dat beide evenementen tegelijkertijd plaatsvinden. Jammer is het wel, want vorig jaar mochten we 125 tot 150 deelnemers begroeten, nu reken ik aan het eind van de rit op hooguit zeventig. Veel ouders die normaal deelnemen aan de fietsvierdaagse doen deze week mee met het wandelevenement."

De eerste etappe verliep dinsdagavond naar wens, aldus Van der Linde. ,,De weersomstandigheden waren redelijk, al stond er vrij veel wind en koelde het 's avonds best wel af. Maar de deelnemers, waaronder ook fietsers uit onder meer Boxtel, 's-Hertogenbosch en Eindhoven, zijn over het algemeen heel lovend en enthousiast over de feitsvierdaagse. De route van 25 tot 30 kilometer ging richting de Zuiderplas in 's-Hertogenbosch en terug, terwijl de tocht van 12 tot 15 kilometer voerde naar en rond Sint-Michielsgestel."

Van der Linde wil alvast aandacht vragen voor een fietsevenement van Irene op zondag 5 juli. ,,Dan staat een tocht van 55 tot 60 kilometer op het programma, waarbij we de grenzen van de gemeente Sint-Michielsgestel gaan verkennen. We komen hier later op terug met meer informatie. Fietsliefhebbers kunnen de datum alvast reserveren in hun agenda."