Maria Smulders van heemkundestichting Kèk Liemt toonde zondag tijdens de open dag van museumboerderij De Kleuskes in Liempde 'ondergoed uit grootsmoeders tijd', tot hilariteit van de bezoekers. (Foto: Gerard Schalkx).
Maria Smulders van heemkundestichting Kèk Liemt toonde zondag tijdens de open dag van museumboerderij De Kleuskes in Liempde 'ondergoed uit grootsmoeders tijd', tot hilariteit van de bezoekers. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

evenement herenboeren in spiegeltent

Voedselcoöperatie krijgt steun van de gemeente

De eerste deelnemers van de voedselcoöperatie Herenboeren zetten vrijdag 12 juni in de spiegeltent in kasteelpark Stapelen hun handtekening onder een participatieovereenkomst. Die avond worden nog méér krabbels gezet. Het college van B. en W. van de gemeente Boxtel heeft besloten het initiatief te ondersteunen en tekent samen met het Herenboeren-bestuur en de Marggraff Stichting, de grondeigenaar van het Wilhelminapark tussen Boxtel en Sint-Michielsgestel, een overeenkomst met afspraken.

Wat die afspraken precies inhouden, wordt duidelijk tijdens de bijeenkomst op 12 juni, laat voorzitter Pim Ketelaars van Herenboeren Boxtel weten. ,,Dat we heel blij zijn met het resultaat van de gevoerde


De Kleuskes:

even terug naar

grootmoeders tijd

Een partijtje beugelen of een kijkje nemen op de hooizolder, die als tentoonstellingsruimte is ingericht en wordt beheerd door heemkundestichting Kèk Liemt. Het was zondag allemaal mogelijk tijdens de jaarlijkse open dag van museumboerderij De Kleuskes in Liempde.

Het zonnige weer zorgde er tijdens de open dag voor dat mensen ook een wandeling konden maken door de prachtige tuin achter de boerderij. Liempdenaar Gerard de Leest, sinds 1982 bewoner van de boerderij, gaf aan verschillende groepjes uitleg over de zes meter diepe waterput op het erf. Daarnaast was het ook mogelijk om een kijkje te nemen in de langgevelboerderij aan de Oude Dijk en op de hooizolder. De Kleuskes is in de maanden juli, augustus en september iedere tweede en vierde woensdag van de maand geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

gesprek mag duidelijk zijn, We hebben onze ambities naast elkaar gelegd en gezien dat we samen tot iets moois kunnen komen op deze plek in onze gemeente."

Herenboeren Boxtel heeft het plan opgevat om kleinschalige landbouw en veeteelt plaats te laten vinden in het Wilhelminapark. Inmiddels hebben zestien deelnemers zich verbonden aan het initiatief. Zij leggen tweeduizend euro per persoon in. Dit geld wordt besteed aan koeien, varkens, watervoorzieningen en afrastering, zo liet voorzitter Ketelaars vorige week weten.