Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

OPEN DAG IN MANEGE NERGENA TREKT HONDERDEN BEZOEKERS

Politie te paard: het blijft imponeren...

Het kijkje in de keuken van de bereden politie in Boxtel lokte zaterdag opnieuw honderden belangstellenden naar de manege in de buurtschap Nergena. De open dag trekt jaar veel belangstellenden. Die zagen onder meer hoe agenten te paard rebellerende demonstranten te lijf gaat. Hoewel het allemaal in scène was gezet, leek het levensecht...

Op twee momenten tijdens de open dag was er spektakel te zien in de Boxtelse manege. Rondom de paardenbak dromde het publiek samen om te zien hoe de politieruiters relschoppers en andere opstandelingen - met vuurwerk en al - aanpakken. Het vormt altijd een boeiend schouwspel, waarbij ook de inzet van politiehonden tot de verbeelding spreekt.

FYSIOTHERAPIE VOOR PAARDEN

Maar ook voor het werk van bijvoorbeeld de hoefsmid en van de fysiotherapeut (ja heus!), die de paarden behandelt als ze iets mankeren, toonden de bezoekers volop interesse.

De Boxtelse politiemanege telt elf paarden die onder meer worden ingezet bij risicovolle voetbalwedstrijden, maar ook tijdens Prinsjesdag. (Foto: Gerard Schalkx).