Ruim 250 bezoekers van de jaarlijkse muziekmiddag van het Platform Mensen met een Beperking genoten van de klanken van De Aggemarvanhuisaf Band. (Foto: Gerard Schalkx).
Ruim 250 bezoekers van de jaarlijkse muziekmiddag van het Platform Mensen met een Beperking genoten van de klanken van De Aggemarvanhuisaf Band. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Selissenwal boordevol blaasmuziek

Het was een en al blaasmuziek wat de klok zaterdag sloeg in de Boxtelse wijk Selissenwal. De Aggemarvanhuisaf Band vermaakte 's middags de ruim 250 bezoekers van de jaarlijkse muziekmiddag van het platform voor mensen met een beperking in de Tijberzaal. En 's avond traden dezelfde muzikanten andermaal aan, samen met The Ducktownband, de Red River Band en Boxtel City Band om invulling te geven aan de feestavond waarmee het gouden jubileum van gemeenschapshuis De Walnoot werd afgesloten.

Het uitnodigen van De Aggemarvanhuisaf Band was een schot in de roos, getuige de enthousiaste reacties die over het optreden (foto boven) in de Tijberzaal van het Baanderherencollege via Facebook werden gedeeld. ,,Ook wethouder Marusjka Lestrade liet merken dat ze erg van onze muziek genoot. En wij genoten op onze beurt van het publiek. Dat straalde van plezier; heel leuk om te doen", meldde orkestleider Sjef van Weert.

Hetzelfde plezier was zaterdagavond merkbaar in De Walnoot. Het waren hoofdzakelijk leden van carnavalsvereniging De Walvisjes en vrijwilligers die de feestweek rond het vijftigjarig bestaan mogelijk maakten die als toehoorder in de zaal waren. Maar met de muzikanten van de vier muziekkapellen erbij, die beurtelings het podium beklommen, werd het al snel een dolle boel. Onder leiding van trompettist Johan van de Loo zette de Boxtel City Band (foto onder) een vrolijke polonaise in beweging. (Foto's: Gerard Schalkx).

Onder leiding van trompettist Johan van de Loo zette de Boxtel City Band een vrolijke polonaise in beweging tijdens de slotavond van het gouden jubileumfeest in De Walnoot. (Foto: Gerard Schalkx).