De turnsters van Tabitta  uit Boxtel gooiden hoge ogen met hun optreden tijdens het Nederlands kampioenschap turnen in Hoofddorp. Liefst elf leden haalden de finale. Op de foto poseert de talentvolle groep met de coaches. (Foto: gymnastiekvereniging Tabitta).
De turnsters van Tabitta uit Boxtel gooiden hoge ogen met hun optreden tijdens het Nederlands kampioenschap turnen in Hoofddorp. Liefst elf leden haalden de finale. Op de foto poseert de talentvolle groep met de coaches. (Foto: gymnastiekvereniging Tabitta). Foto: Foto: Gymnastiekvereniging Tabitta

BOXTELSE TURNCLUB RUIM VERTEGENWOORDIGD IN HOOFDDORP

Tabitta maakt indruk bij NK turnen in Hoofddorp

Elf turnsters van de Boxtelse gymnastiekvereniging Tabitta namen zondag in Hoofddorp deel aan het Nederlands kampioenschap voor pupillen. ,,Er is geen enkele club in Nederland met zoveel deelnemers op het hoogste niveau N1. Daardoor viel de oranje-blauwe Tabittakleur extra op", aldus Ingrid de Cort van Tabitta.

Floor de Wolf maakte bij de pupillen 1 twee foutjes, maar behaalde desondanks toch een fraaie een zesde plaats. Ze mag vanwege deze bijzondere prestatie op zaterdag 20 juni districtsteam Zuid vertegenwoordigen in sportpaleis Ahoy te Rotterdam. Bij de categorie pupillen 2 turnden Lieke van Hal en Donna van Wijgerden een ijzersterke wedstrijd. Tussen de Jong Oranje-turnsters van de topsportscholen, die vaak veel meer trainingsuren in de benen hebben, legden ze als sterkste Zuid-Nederlandse deelneemsters beslag op de zevende en achtste plaats. Shadé van Oorschot werd na haar gouden medaille in de halve finale gezien als titelkandidaat. Mede door een lelijke val op de balk moest ze genoegen nemen met de veertiende plaats.
Het toekomstige Tabitta-lid Sam Sieben (9) was in Hoofddorp goed op dreef. Zij werd in de allroundfinale Nederlands kampioen N2; het op een na hoogste niveau. Ook behaalde ze een bronzen medaille op het onderdeel balk. Sieben heeft de laatste periode in Boxtel meegetraind, maar turnde tijdens het NK de laatste wedstrijd voor haar oude club GV Best. Komend seizoen komt ze uit voor Tabitta op het hoogste nationale niveau N1.