De Bazaar Boxtel viert dit alweer de veertiende editie. Het festival in park Molenwijk biedt naast muziek en dans vooral heel veel culinaire verwennerijen uit alle windstreken. (Foto: Albert Stolwijk).
De Bazaar Boxtel viert dit alweer de veertiende editie. Het festival in park Molenwijk biedt naast muziek en dans vooral heel veel culinaire verwennerijen uit alle windstreken. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

DERTIG SCHILDERIJEN EN BEELDEN

Kunstenaars exposeren

nieuw werk in Molenwijk

In restaurant Molenwijk zijn vanaf morgen, vrijdag 12 juni ruim dertig nieuwe kunstwerken te bewonderen. De tentoonstelling die wordt ingericht door Ina Haveman van HavemanKunst omvat beelden van Gwen Conner en schilderijen van Elra Heus en Frans van de Gevel.

Het is alweer een jaar geleden dat HavemanKunst de eerste expositie inrichtte bij Karel en Wilma Wijnen, eigenaren en tevens chef-kok en gastvrouw van het restaurant. Sindsdien hebben meerdere kunstenaars uit Boxtel en daarbuiten er hun schilderijen en beelden getoond.

,,Mijn schilderijen kenmerken zich door beweging, elegantie en gedurfd kleurgebruik. De mens en natuur zijn onlosmakelijk verbonden en komen in mijn werk samen", stelt Elra Heus. Haar olieverfschilderijen hebben een mooie dieptewerking door de vele lagen waaruit het werk is opgebouwd.

Gwen Conner vertelt dat ze graag veel verschillende soorten materiaal gebruikt zoals klei, brons, marmer, hardsteen en serpentijn. Ze is afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk en is altijd op zoek naar de uitdrukking van emoties en de balans tussen ruw en gepolijst.

Zodra Frans van de Gevel aan zijn schilderijen begint, beïnvloeden kleur, toonwaarde en compositie elkaar. Er ontstaat voortdurend een nieuwe uitdaging om tot een resultaat te komen waar hij tevreden over is. Het resultaat staat soms heel ver af van het oorspronkelijke idee. Juist dit maakt het schilderen voor hem zo aantrekkelijk.

De kunstwerken zijn tot september te bezichtigen tijdens openingsuren.


'All you can lunch'

in restaurant Verde

op Markt in Boxtel

Restaurant Verde aan de Markt in Boxtel heeft het concept 'All you can lunch' geïntroduceerd.

Klanten kunnen bij Verde terecht voor een sfeervolle Italiaanse lunch, waarbij voor een vast bedrag onbeperkt gegeten kan worden. Het concept is in mei van start gegaan; ter introductie kunnen gasten in de maand juni voor een introductieprijs tussen 12.00 en 15.00 uur onbeperkt lunchen.

De gerechten worden vers bereid in de keuken door de chefkok Aziz.