De meiden van MEP D4. (Foto: MEP).
De meiden van MEP D4. (Foto: MEP). Foto: MEP

JEUGDTEAMS OP DE PLATTE KAR

Het regent nog steeds

kampioenen bij MEP...

Waar het voetbalseizoen al enkele weken geleden is afgerond, bleven de hockeyteams van MEP tot afgelopen weekeinde meedoen om de prijzen. In sportpark Molenwijk kon zaterdag tweemaal de kampioensvlag gehesen worden: de meiden van D4 en E5 behaalden de titel op indrukwekkende wijze. In totaal acht teams van MEP werden dit seizoen kampioen, waaronder Jongens C1 dat zegevierde in de subtopklasse.

De meiden van D4 werden zonder puntverlies kampioen en hebben zelfs de laatste wedstrijd tegen de nummer twee - na een achterstand van 0-1 bij rust - alsnog knap gewonnen. Daarna werden met de platte kar een paar rondjes over de Markt gereden en begon het feest in sportpark Molenwijk met friet en cola.

MEP D4 staat onder leiding van de coaches Peter Stehouwer en Yvonne Langenhoff, de trainers zijn Olaf Pijnenburg en Barry Schelle.

De meiden van MEP D4 staan op de bovenste foto. Bovenste rij: Jildou Roubos, Pien van Zandbeek, Aniek Schoenmakers, Robin van Moorsel, Josefine Vasse, Amy van Houtum, Eline Stehouwer, Juultje Langenhoff, Nodesha Dewman. Onderste rij: Anne Doggen, Wies Adams, Imme Verhoeven, Emma van Straten, Marieke Pijnenburg, Senna Schellen.

125 DOELPUNTEN

MEP E5 is na de winterstop vervroegd als zestal aan de competitie begonnen en heeft een mooie reeks resultaten geboekt. Onder leiding van de coaches Frederike Walraven en Elke Goossens wordt al drie jaar samengewerkt. Dat resulteerde in een imposant doelsaldo van 125 treffers voor en slechts 10 tegen. In tien wedstrijden…

De meiden van MEP E5 staan op de onderste foto. Bovenaan: Frederike Walraven en Elke Goossens. Middelste rij: Giulia Lemmens, Lenne van Alphen, Lotte Knuiman, Tess Bergman, Maura de Pruyssenaere de la Woestijne. Onderste rij: Faye van der Steen, Gilles Castricum en Peppe van Gent.


Recurveteam L'Union tweede op Nederlands kampioenschap

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor teams in de 25 meter 1 pijl-discipline heeft het recurveteam van de Liempdse handboogschutterij L'Union de tweede plaats behaald in de D-klasse. VZOD 2 uit Volkel won de titel in Schijndel.

Johan Holsken toonde zich de terechte kopman in het team. Hoewel hij met een totaal van 206 punten in de eerste helft niet de hoogste punten neerzette, herstelde Holsken dat in de tweede helft met 217 punten. Verrassende tweede man was invaller Bob Veringa die 207 punten behaalden, in de tweede rond zette Veringa 192 punten neer. Wilma Holsken schoot een vlakke wedstrijd met scores van 200 en 197 punten. Het drietal legde hiermee een basis neer voor een podiumplaats.

Frans Vingerhoets had zijn dag niet en kwam niet verder dan 168 en 189 punten. Laatste teamlid Jan van de Biggelaar schoot de eerste ronde naar behoren, in de tweede ronde haalde hij echter maar 166 punten. VZOD 2 bleef goed schieten en was niet meer in te halen. De Liempdenaren eindigden als tweede en sloten daarmee het competitieseizoen netjes af.

Mensen die interesse hebben in de handboogsport kunnen op dinsdag, donderdag en zaterdag vanaf 19.00 uur terecht aan de Heidezoom 2 te Liempde. Meer informatie: www.lunionliempde.nl.

Sport Kort

Paco van Moorsel

Profvoetballer Paco van Moorsel (25) uit Boxtel verdedigt komend seizoen de kleuren van Sparta. De oud-speler van onder meer FC Den Bosch en FC Groningen tekent een contract met een lengte van twee jaar bij de club uit Rotterdam die uitkomt in de Jupiler League, de voormalige eerste divisie. Van Moorsel, wiens verbintenis met Groningen deze zomer afloopt, speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor NEC. Daar kwam de middenvelder, mede door blessureleed, slechts in actie tijdens achttien competitiewedstrijden waarin hij één keer scoorde.

De meiden van MEP E5. (Foto: MEP).