Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

VRIJKAARTJES VOOR NIEUWE FILM JURASSIC WORLD

Naar de bioscoop met De Groene Poort

MARIËLLE WIJFFELAARS

In 2001 kwam het derde deel van de filmserie Jurassic Park uit. Fans van de films met in de hoofdrol dinosaurussen, moesten aansluitend veertien jaar wachten op het vervolg. Vanavond, donderdag 11 juni is het zover; dan gaat Jurassic World in première. En in enkele bioscopen heeft de internationale film zelfs een link met Boxtel...

Oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg werd door enkele bioscopen benaderd met het verzoek wat replica's van dinosaurussen te leveren om zo de bioscopen helemaal in de stijl van Jurassic World aan te kleden. ,,We zijn uiteindelijk tot overeenstemming gekomen met JT Bioscoop in Eindhoven en Pathé in Tilburg", vertelt directeur René Fraaije van het oertijdmuseum. ,,In Eindhoven hangt nu bijvoorbeeld een grote Pteranodon, met een spanwijdte van liefst zeven meter."

De komende weken maken bezoekers van De Groene Poort kans op vrijkaartjes voor Jurassic World. Mensen die de speurtocht van het oertijdmuseum correct invullen én inleveren, kunnen kaartjes winnen. Fraaije: ,,Elke week kiezen we een aantal winnaars die naar de bioscoop toe mogen. Onder onze bezoekers is daar beslist veel animo voor." Jurassic World is het vierde deel van de bekende filmserie en speelt zich af 22 jaar na de gebeurtenissen in de eerste film. De bezoekersactie bij De Groene Poort start vanaf morgen, vrijdag 12 juni.

Het Boxtelse museum kende de afgelopen maanden een flinke bezoekersstijging en trok tien procent meer publiek dan in voorgaande jaren tijdens dezelfde periode. Dit heeft alles te maken met de tentoonstelling rond de Tyrannosaurus Rex die ook deze maand nog te zien is. ,,Het heeft gezorgd voor veel extra bezoekers", vertelt directeur Fraaije. De expositie vertelt het verhaal van de dinosoort; van ei tot uitsterven.

MIDDELEEUWEN

Ook komend jaar staat er een bijzondere tentoonstelling op het programma. Samen met heemkundekring Boxtel wordt gewerkt aan een expositie over de Middeleeuwen in Boxtel. Fraaije: ,,Een interessant onderwerp dat nog altijd veel mensen aanspreekt. Het sluit mooi aan op eerdere tentoonstellingen die we hier hebben gehad."

OP DE FOTO: Een grote Pteranodon - afkomstig uit de collectie van De Groene Poort in Boxtel - is te zien in de JT Bioscoop in Eindhoven.

Boxtel

Ruilbeurs

De Vereniging Boxtelse Verzamelaars organiseert zondag 14 juni van 10.00 tot 13.00 uur een ruilbeurs in gemeenschapshuis De Walnoot. Tijdens deze beurs kunnen mensen onder meer bidprentjes, munten, postzegels, prentbriefkaarten, sigarenbandjes, stickers, telefoonkaarten en theezakjes met elkaar ruilen.

Daarnaast staat iedere ruilbeurs in het teken van een thema, deze keer is gekozen voor de Heilig Bloedprocessie. De entree bedraagt 1 euro voor volwassenen en 25 eurocent voor kinderen.