Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

CONCERTEN BOXTELS KAMERKOOR OP 19 EN 20 JUNI

Ratatouille bezingt vrede en vrijheid

Vrede en vrijheid. Beide thema's staan centraal tijdens het concert van het Boxtelse kamerkoor Ratatouille. Het muziekgezelschap kiest voor twee locaties om de liederen ten gehore te brengen. Vrijdag 19 juni is het publiek vanaf 19.45 uur welkom in het protestants kerkje aan de Clarissenstraat, een dag later verzorgt Ratatouille om 19.00 uur een muzikale wandeling op het terrein van voormalig milieu-educatiecentrum De Kleine Aarde aan Het Klaverblad.

Het kamerkoor, bestaande uit zeventien zangers en zangeressen, koppelt altijd een thema aan de concerten, vertelt Marianne Galema van Ratatouille. ,,Vrede en vrijheid sluit goed aan op de actualiteit. Om je heen zie je een wereld van onderdrukking. We wilden dit jaar daarom graag de klank van vrede en vrijheid laten horen."

Er is gekozen voor een gevarieerd repertoire. Van moderne nummers als 'Who wants to live forever' van Queen en 'Over de muur' van Klein Orkest tot 'Verleih uns Frieden' uit de zestiende eeuw en het Keniaanse gospel 'Wana Baraka'.

EXTRA'S

Ook is gekozen voor twee locaties: het protestants kerkje en het terrein van De Kleine Aarde. ,,Waar de kerk met name speciaal is om de bijzondere akoestiek, staat bij De Kleine Aarde vooral de locatie centraal", legt Galema uit.

In het kerkgebouw krijgt het publiek een concert te zien dat in drie thema's is opgedeeld: 'Peace of Mind', 'Waarde van vrijheid' en 'Ratatouille neemt zélf de vrijheid'. Tussendoor worden verschillende voordrachten gehouden.

Een dag later, op zaterdag 20 juni, wordt het publiek aan Het Klaverblad ook getrakteerd op allerlei extra's. Ratatouille treedt op verschillende plekken op het terrein en in verschillende formaties op. Galema: ,,Het publiek wordt in twee groepen verdeeld en wandelt naar allerlei verschillende plekken om naar optredens te luisteren. Tussendoor verschijnt ook een aantal acts ten tonele, zoals een trio dat Keltische muziek ten gehore brengt, een voordracht van het Liempdse gezelschap Poëzien en improvisatieoptredens van danseressen." Het koor wordt op beide avonden begeleid door een aantal instrumentalisten.

Ratatouille adviseert het publiek voor het concert van 20 juni qua schoenen en kleding rekening te houden met deels onverharde paden. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar op het terrein van De Kleine Aarde. Na afloop kunnen mensen genieten van een drankje bij het kampvuur.

RESERVEREN

Toegangskaarten kosten tien euro per persoon, inclusief consumptie. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Vanwege het beperkt aantal plaatsen wordt mensen aangeraden te reserveren. Dit kan door te bellen naar De Kapsalon, telefoonnummer (0411) 67 28 56 of een e-mail te sturen naar info@kamerkoorratatouille.nl. Kaarten aan de deur zijn vanaf een half uur voor aanvang beschikbaar. Op www.kamerkoorratatouille.nl wordt vermeld hoeveel kaarten per concert nog beschikbaar zijn.

FOTO BOVEN: Kamerkoor Ratatouille verzorgt op 19 juni een concert in het protestants kerkje. Een dag later brengt het koor liederen ten gehore op het terrein van De Kleine Aarde. (Foto: Peter de Koning).


KBO Boxtel

op reis naar

paleis Het Loo

De leden van de KBO-afdeling in Boxtel brengen donderdag 2 juli een bezoek aan De Veluwe en paleis Het Loo in Apeldoorn. De Veluwe is een groot natuurgebied dat ooit persoonlijk bezit was van Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik.

In de ochtenduren wordt koers gezet richting Hoenderloo, waar in restaurant De Ruggestee tijd is voor een hapje en een drankje en een Oranjetocht. Na een koffietafel bij hetzelfde restaurant brengt de chauffeur het gezelschap naar paleis Het Loo, dat op eigen gelegenheid bezocht kan worden. De dag wordt afgesloten met een driegangendiner in Nistelrode.

Mensen die een museumjaarkaart hebben, worden verzocht deze mee te nemen. De verkoop van kaarten voor de dagtocht wordt gehouden op donderdag 18 juni tussen 14.00 en 14.30 uur bij De Walnoot, De Rots en Orion en woonzorgcentrum Simeonshof. De 'naverkoop' in Orion wordt gehouden op donderdag 25 juni van 14.00 tot 14.30 uur.