De nieuwbouw van garagebedrijf Mahfooz & Sons op bedrijventerrein Vorst in Boxtel is al ver gevorderd.  Het ontwerp is van sKin Architects. (Foto: Peter de Koning).
De nieuwbouw van garagebedrijf Mahfooz & Sons op bedrijventerrein Vorst in Boxtel is al ver gevorderd. Het ontwerp is van sKin Architects. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

OPLEVERING OP BEDRIJVENTERREIN IN BOXTEL NOG DIT JAAR

Garagepand Mahfooz & Sons verrijst op Vorst

De nieuwbouw van het Boxtelse garagebedrijf Mahfooz & Sons aan de Runmolen op bedrijventerrein Vorst vordert gestaag. De verwachting van eigenaar Mahfooz Raja is dat het pand, dat verrijst nabij het datacenter van Rabobank en naast het veelbesproken kV-station, nog dit jaar opgeleverd kan worden.

Momenteel is Mahfooz & Sons gevestigd aan de Schouwrooij op bedrijventerrein Ladonk. Op de toekomstige locatie aan de Runmolen - tussen de Keulsebaan en de Brede Heide onder de rook van Lennisheuvel - gaat het bedrijf zich bezighouden met de export van (vracht)auto's en met was- en poetswerkzaamheden en schadeherstel. Het pand krijgt zowel aan de voorkant, richting de Keulsebaan, als aan de achterkant een entree. De hoofdingang komt aan de Runmolen. Het pand bestaat onder meer uit een opslagruimte voor de vrachtwagens, een lange doorlopende gang en kantoorruimten.

COMPLEX GEBOUW

,,Het is een vrij complex gebouw dat in verschillende fasen gebouwd wordt", liet eigenaar Raja deze week weten. ,,De verwachting is dat we na de bouwvakvakantie al zo ver gevorderd zijn dat we in september binnen aan de slag kunnen. Deze week zijn de metselaars begonnen met hun werkzaamheden. Alles staat nu nog in de steigers, maar als die weg zijn, kun je eigenlijk pas goed zien dat het een heel mooi en interessant gebouw is, zeker geen standaard bedrijfspand."

Raja is blij me de medewerking van de gemeente Boxtel. ,,Dankzij de gemeente konden we zo snel aan de slag en kunnen we onze onderneming uitbreiden met de vestiging op Vorst. Zo zie je maar; als je heel hard werkt en je afspraken nakomt, krijg je er ook iets voor terug."

Het gebouw is ontworpen door sKin Architects uit Boxtel. Het uitgangspunt van architect Clemens Boons was om het pand een 'stoere en robuuste' uitstraling te geven met onder meer veel ramen, donkere kozijnen en een overgang van gevelbeplating naar metselwerk.