WEINIG ANIMO VOOR RELIGIEUS FESTIVAL

Publiek loopt nog niet warm voor Graceland

Hoewel de kaartverkoop momenteel dramatisch slecht verloopt, hebben de organisoren van het religieus getinte Graceland Festival woensdag vooralsnog besloten het evenement door te laten gaan. Het Graceland Festival wordt van 14 tot en met 16 augustus gehouden op landgoed Velder in Liempde.

Vorige week maakte de festivalorganisatie bekend dat er te weinig kaarten waren verkocht om Graceland doorgang te kunnen laten vinden. Ook werd gemeld dat deze week de knoop zou worden doorgehakt. Er moesten minimaal duizend kaarten zijn verkocht om groen licht te geven. ,,Duizend kaarten moesten er deze woensdag verkocht worden om het Graceland Festival door te laten gaan. Het slechte nieuws is, dat we die niet gehaald hebben. En toch gaan we door!" Met die boodschap verrasten de organisatoren gistermiddag.

Niet alleen omdat de kaartverkoop inmiddels 'aardig op stoom' begint te raken, is besloten om door te gaan. ,,De organisatie van het Graceland Festival heeft de afgelopen week ook zoveel positieve reacties gehad, onder andere tijdens de EO Jongerendag, maar ook via mailtjes en telefoontjes van betrokken mensen met hart voor dit christelijke festival dat dit zeker niet het moment is om het bijltje er bij neer te leggen."

Graceland kondigde zelfs 'nieuwe ontwikkelingen' aan waarover morgen meer bekend wordt. De organisatoren spreken van 'groot nieuws' en klinken daarmee zo enthousiast dat het erop lijkt dat het evenement op landgoed Veleder doorgang kan vinden.

De Liempdse familie Van Boeckel bood op haar landgoed Velder de voorbije jaren vaker onderdak aan christelijke festivals. Youth for Christ organiseerde het populaire Flevo Festival enkele keren en trok daarmee zo'n tienduizend toeschouwers. Het Flavor Festival kon daarna slechts rekenen op enkele duizenden belangstellenden.

Landgoed Velder biedt dit jaar ook onderdak aan gastronomisch evenement Slowlands, dat wordt opgezet door de Boxtelse ondernemer René Leenders. Vooralsnog staan geen andere festivals op het programma. Dance Nature vindt dit jaar plaats in Eindhoven, de Scout-In verkast later dit jaar naar een scoutingterrein in Zeewolde.


Succesvolle

kruisboogstrijd

in Liempde

De vijftiende editie van de zomeravondcompetitie van het gilde Sint-Antonius Abt in Liempde voor viertallen en individuen kende dit jaar een deelnemersveld van vijftien groepen, bestaande ruim zeventig personen.

De wedstrijden werden gehouden op het gildeterrein Antoniusbleek aan de Oude Dijk. ,,Het was elke avond gezellig druk, vooral tijdens de laatste bijeenkomst. Toen stond de prijsuitreiking gepland en was het prachtig zomerweer", aldus Kees van Loon van de organisatiecommissie. Van de drie wedstrijden telden alleen de twee beste resultaten mee. De winnaars ontvingen een trofee, die uitgereikt werden door koning Wynand Bressers.

VIERTALLEN

Eindklassement: 1. Op naor d'Honderd 2; 2. Boxtel-Oost; 3. De Zangers. Dagwinnaars: 21 mei DVG 1; 28 mei Kasteren 2; 4 juni Boxtel-Oost.

INDIVIDUEEL

Eindklassement: 1. Dominic de Heer; 2. Peter Smetsers; 3. Jos v.d. Meijden. Dagwinnaars: 21 mei José Quinten; 28 mei Jeroen Berkhout; 4 juni Dominic de Heer.