Afbeelding
Foto: RKSV Boxtel

Ruime winst voor Ducks in Oosterhout

Softbalsters zetten reeks overwinningen voort

De softbalsters van Ducks zetten de serie met overwinningen nog altijd voort. In Oosterhout was het Boxtelse team zondag te sterk voor Twins; de tegenstander werd met 1-15 verslagen.

Al in de eerste inning bleek dat de selectie van Twins het zwaar zou krijgen. Nadat de eerste drie slagvrouwen van Ducks op de honken waren gekomen door vier wijd, wist Evelien Gerrits haar slagbal te benutten door een goede drie honkslag te slaan. De eerste vier punten waren snel een feit. Verdedigend bracht het Boxtelse team wat spanning in de wedstrijd door gegrabbel naar de bal. Toch bleef Ducks overtuigend de sterkste ploeg in deze wedstrijd.

Rianne Boer wist een vier honkslag te slaan en de Boxtelse vrouwen strafte de fouten van de tegenstander sterk af. Na vijf innings gespeeld te hebben, werd de wedstrijd beëindigd met een stand van 1-15. Nieuwste aanwinst Annelies Hut was samen met Gerrits de beste slagvrouw met een gemiddelde van 0.667. Ducks streeft ernaar de komende wedstrijden geen tegenpunten te krijgen om zo de koppositie te behouden.

Het aspiranten softbalteam boeken zaterdag ook een overwinning op teams. De score van 23-8 laat zien dat Ducks goed mee kan in de eerste klasse.

De beide beeballteams van Ducks deden mee aan de landelijke beeballdag bij Royals in Venray. Jaarlijks wordt deze dag georganiseerd door vijf verenigingen. In totaal deden 950 beeballers mee. Voor de deelnemers waren allerlei leuke activiteiten bedacht waar iedereen enthousiast aan meedeed.

Uitslagen zaterdag 6 juni

Pup. honkbal: Ducks - Royals        8-6

Pup. softbal: Cardinals - Ducks        6-3

Asp. softbal: Ducks - Twins        23-8

Heren 2: Cardinals - Ducks        12-7

Junioren: Cheetahs - Ducks        24-6

Uitslag zondag 7 juni

Vrouwen: Twins - Ducks        1-15

Programma zaterdag 13 juni

Beeball majors: Ducks - Nuenen Lions        11.00

Pup. softbal: Ducks - Stags        11.00

Pup. honkbal: Tilburg - Ducks        10.00

Junioren: Ducks - Kickers        13.30

Programma zondag 14 juni

Vrouwen: Ducks - Cardinals        15.00

Heren 1: Tilburg - Ducks        15.00

Programma dinsdag 16 juni

Asp. softbal: Ducks - ROEF!        19.00


VOETBALCLUB EERT TROUWE LEDEN

Diamant en goud bij RKSV Boxtel

RKSV Boxtel heeft vrijdag jubilarissen gehuldigd die veertig jaar of langer lid zijn van de voetbalclub. De trouwe leden werden in het zonnetje gezet door voorzitter Ties Pronk tijdens het jaarlijkse kaderfeest waarvoor kantine Den Oosthoek helemaal vol liep.

Willem Voets en Hennie Schalks zijn maar liefst zestig jaar aan de rood-witten verbonden, Bap Verberk en Mari Huijberts werden geëerd vanwege hun gouden lidmaatschapsjubileum.

Patrick van de Laak is inmiddels veertig jaar lid. Jan Peijnenburg (50 jaar) en Wilbert van der Plas (40 jaar) moesten bij de huldiging verstek laten gaan en dat gold ook voor Fons van Heesch, die daags erna thuis in de bloemetjes werd gezet.

FOTO BOVEN: Voorzitter Ties Pronk (links) van RKSV Boxtel poseert met (v.l.n.r.) de jubilarissen Willem Voets, Patrick van de Laak, Mari Huijberts (staand), Bap Verberk en Hennie Schalks (zittend).