Vocalgroup Mooche, met Mariska de Bruijn (tweede van rechts) in de gelederen, won zaterdag de tweede prijs van een korenfestival in Hengelo. (Foto: Mooch).
Vocalgroup Mooche, met Mariska de Bruijn (tweede van rechts) in de gelederen, won zaterdag de tweede prijs van een korenfestival in Hengelo. (Foto: Mooch). Foto: Mooche

Vocalgroup Mooche wint

tweede prijs in Hengelo

De bekende vocalgroup Mooche met zangeres Mariska de Bruijn uit Boxtel in de gelederen heeft zaterdag de tweede prijs behaald tijdens Amusing Hengelo, het grootste eendaagse korenfestival van de Benelux.

Meer dan honderd koren vanuit heel Nederland zongen in en rond theaters in de stad in het oosten van het land. Tijdens deze korendag vindt ook het jaarlijkse Nederlands Festival voor Vocale Ensembles plaats, een door een professionele jury beoordeelde wedstrijd voor a capella-groepen tot twintig personen.

Mooche won hier dit jaar de tweede prijs: een bedrag van 150 euro om te besteden aan een workshop naar keuze. In 2012 en 2014 sleepte de groep al tweemaal de derde prijs van dit festival in de wacht. De zes leden van Mooche maken samen a capella popmuziek en vormen zo een band, maar dan zonder instrumenten: ze gebruiken hiervoor alleen hun eigen stemmen.

IN BOXTEL

Zaterdag 14 november is Mooche in Boxtel te beluisteren. In de protestantse kerk verzorgt de groep een dubbeloptreden met Priscilla & The Daltons.


Boxtelse Cantorij

Zondag 14 juni verzorgt de Boxtelse Cantorij onder leiding van Wil Barten vanaf 17.00 uur een evensong in de Sint-Lambertuskerk te Veghel. De entreeprijs bedraagt vijf euro. Behalve vaste onderdelen klinkt het achtstemmige 'O clap your hands together'.