Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WEER DUIZENDEN BEZOEKERS VERWACHT IN PARK MOLENWIJK

Zon gaat schijnen op Bazaar Boxtel...

MARC CLEUTJENS

Michel Verhoeven kan het niet vaak genoeg benadrukken: kom te voet of met de fiets. De voorzitter van de Bazaar Boxtel maakt zich met een groot aantal vrijwilligers op voor de veertiende editie van het festival in park Molenwijk. En omdat de weersvoorspellingen goed zijn, verwacht Verhoeven ook dit jaar enkele duizenden liefhebbers voor de kleurrijke mix van muziek, zang, dans en culinaire verrassingen uit alle windstreken van de wereld.

Het muziekprogramma van de Bazaar staat ook dit jaar als een huis. De muzikanten van VanBakkus kunnen de festivalganers overal tegenkomen. Guido van Eijk en Jeroen van Lier trekken al musicerend met een bolderkar rond door Molenwijk.

Op de twee podia in Molenwijk is vanaf 11.00 uur een plekje gereserveerd voor een groot aantal lokale groepen, waarbij We Are What's Left het spits mag afbijten. Aansluitend treden het Wereldkoor en Sound Killers voor het voetlicht.

Na koor Con Fervore treedt de djembégroep Sabar op, aansluitend is het tijd voor een van de hoofdacts: Sound of Persia. De achtkoppige band speelt Iraanse pop en rock en belooft een van de smaakmakers van de Bazaar Boxtel te worden.

Singer-songwriter Dennis Wels, onlangs nog met Rudy Bressers te zien in Podium Boxtel met een eerbetoon aan Bruce Springsteen, speelt aansluitend solowerk. Hij was al eerder te zien.

BRUGGEN SLAAN

Mimoza is een folk- en popband met Turkse zang met oosterse en westerse instrumenten die worden bespeeld door Turkse en Nederlandse muzikanten met zeer uiteenlopende muzikale achtergronden. Van een Turks nummer wordt door toevoeging van westerse instrumenten en arrangementen een geheel eigen sound gecreëerd. Mimoza wil hiermee bruggen slaan tussen twee werelden.

De Boxtelse band Mateus kan bogen op een ruime festivalervaring en staat volgend seizoen in Podium Boxtel met een eerbetoon aan Fleetwood Mac, waarvan het album Rumours integraal wordt gespeeld. Op de Bazaar zullen tal van covers van bekende en minder bekende popliedjes klinken; ze worden allemaal in een nieuw akoestisch jasje gestopt. Zangeres Joia Rath beklimt daarna de bühne.

Musicmen besluit de Bazaar Boxtel. De band van Freek van Daal, René Cijffers en Joris Cijffers speelt tijdens de Bazaar niet alledaagse bewerkingen van bekende nummers waardoor volgens het drietal zomaar nieuwe muziekjuweeltjes kunnen ontstaan. Bezoekers van festival Boer zoekt Band konden vorige maand ervaren hoe de drie gelouterde muzikanten aan de slag gaan met hits die bijna iedereen kan meezingen. Het slotoptreden van Musicmen begint om 17.40 uur.

WORKSHOPS

Het workshopaanbod tijdens de Bazaar is volgens voorzitter Verhoeven flink uitgebreid. Nieuw is de aanwezigheid van de Dierenclub Nederland, die jonge kinderen in staat stelt te leren hoe ze met dieren om moeten gaan. Het Wereld Natuur Fonds is present met een kraam waar informatie wordt verstrekt over natuurbeleving. Vooral kinderen zullen in de rij staan bij de hennatatoeages, zo verwacht Verhoeven. Hij is ook blij met een andere primeur: de aanwezigheid van een tent waar waterpijp gerookt kan worden.

Beschermvrouw Christel Buijs ontvangt tijdens de Bazaar sponsors en andere steunpilaren van het festival. Ze zal ze rondleiden over het terrein en kennis laten maken met de verschillende aspecten van het evenement. Buijs is ook gastvrouw van het Pakistaanse hockeyteam dat later op zondagmiddag wordt verwacht. De selectie van de DAR Hockey Academy speelt eerder die middag een oefenwedstrijd tegen het eerste mannenteam van MEP; na het duel worden beide ploegen officieel ontvangen.

Voorzitter Verhoeven rekent zondag op een massale opkomst van het publiek. ,,Wie het leuk vindt om de handen uit de mouwen steken, kan zich altijd aanmelden als vrijwilliger", zegt hij. ,,We hebben als organisatie een eigen kraam op het festivalterrein waar mensen zich kunnen aanmelden als vrijwilliger."

Meer weten over de Bazaar Boxtel? Kijk voor het complete programma op www.bazaarboxtel.nl. De Bazaar Boxtel is gratis toegankelijk. Tijdens het festival kunnen bezoekers zich na betaling van een bedrag naar keuze aanmelden als vriend.

FOTO BOVEN: De Bazaar Boxtel is ook dé plek voor leuke koopjes en snuisterijen... (Foto: Peter de Koning).


Gildenbonds

begeleidt hoboïst

Anneloes Hobé

Hoboïst Anneloes Hobé van de Gildenbondsharmonie in Boxtel verzorgt donderdag 18 juni vanaf 20.00 uur in de Lidwinakerk te Best het concert Friends. De uitvoering staat in het teken van de afsluiting van haar hobostudie aan het Fontys Conservatorium.

Naast het hoboconcert van Serge Lancen vertolkt de in Roosendaal woonachtige Hobé onder begeleiding van de Gildenbondsharmonie enkele delen van de 'Six Metamorphoses' van Benjamin Britten, maar ook de 'Danza Bachanalle' van Camille Saint-Saëns samen met dubbel blaaskwintet.

Hiernaast gaat Hobé ook op de 'oboe d'amore' spelen met Reinier Sijpkens op draaiorgel. Deze unieke combinatie speelt onder meer 'Erbarme Dich' uit de Matthäus-Passion en een deel van Händels 'Water Music'.

Belangstellenden zijn welkom in de Lidwinakerk aan de Raadhuisstraat 209 in Best. De uitvoering is gratis toegankelijk.