BOXTELS SPORTGALA OP 27 JUNI IN JRL

Liefst vijf nominaties voor

Sportjunior van het Jaar 2014

De Boxtelse Sportraad heeft deze week de namen van vijf ijzersterke kandidaten voor de titel Sportjunior van het Jaar 2014 bekendgemaakt. Het publiek kan stemmen op de genomineerden; zaterdag 27 juni volgt de bekendmaking tijdens het eerste Boxtelse Sportgala, dat gehouden wordt in het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd.

Turnster Puck van Weert van Tabitta is genomineerd als een van de grootste talenten van de Boxtelse turnclub. Ze was een van de turnsters die het aandurfde om op nationaal niveau te gaan turnen en nam het tijdens wedstrijden op tegen toppers uit alle windstreken. Puck traint ongeveer twintig uur per week en zag die inspanningen onder meer beloond met een bronzen medaille in een meerkampfinale en de nationale titel op het onderdeel vloer. Opvallend is dat ze tot deze prestaties komt zonder de topsportfaciliteiten waarover andere verenigingen in Nederland beschikken.

Taekwondoka Tilila Mairouche is verbonden aan taekwondoschool Dekker in Boxtel en behoort tot de grootste talenten. Met veel souplesse en een gave techniek is ze vorig jaar doorgedrongen tot de A-klasse waarin sporters uitkomen die een blauwe band of hoger hebben. Ze werd tweemaal eerste op Open Haaglanden, een groot internationaal toernooi. Ook Dinand Verhoeven van taekwondoschool Dekker is genomineerd. Hij is een groot talent op het onderdeel sparren en werd vorig jaar eerste tijdens het Open Haaglanden toernooi.

Volleyballer Max van der Weerden begon zijn carrière bij Blue Smash (thans Blox) en komt vanaf komend seizoen in actie voor TalentTeam Papendal. Daarmee gaat de Boxtelaar spelen in de eredivisie. Daarnaast is hij een vaste waarde in Jong Oranje, ondanks dat hij twee jaar te jong is. Max heeft vijftien interlands gespeeld en heeft op zijn 16e al een brok ervaring. Als junior heeft hij al twee jaar ervaring achter de rug in de promotieklasse senioren.

De vijfde genomineerde is de jonge topzwemmer Luc van Eijndhoven. Hij komt uit voor zwemvereniging Argo in Sint-Oedenrode en is onder meer Brabants kampioen zwemmen in open water (500 meter) en winnaar van de 500 meter vrije slag voor jongens. Gedurende 2014 vestigde Luc een reeks persoonlijke records en beklom hij erepodia tijdens verschillende regionale en nationale zwemwedstrijden. Dit jaar doet hij mee aan het Nederlands jeugdkampioenschap.

STEMMEN!

Mensen die een stem willen uitbrengen op de genomineerde juniorsporters, kunnen dat doen via de Facebookpagina van de Boxtelse Sportraad of een e-mail sturen naar voorzitter Eric Peeters: e.j.d.peeters@home.nl.

Alle sportkampioenen worden gehuldigd tijdens het eerste Boxtelse Sportgala, dat zaterdag 27 juni wordt gehouden in het Jacob-Roelandslyceum.