Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

PAKISTAANS ELFTAL ZONDAG TEGEN HEREN 1

MEP koppelt 'interland' aan evenement Bazaar

MARC CLEUTJENS

Sport en cultuur verbinden mensen, in Boxtel en daarbuiten. Een prima voorbeeld is de samenwerking die is ontstaan tussen hockeyclub MEP en het bestuur van de Bazaar Boxtel. Zondag 14 juni resulteert dat in een hockeywedstrijd tussen het eerste mannenteam van MEP en een ploeg van de DAR Hockey Academy in Pakistan, die op tournee is in Nederland. Na afloop bezoeken beide teams het festival in park Molenwijk.

MEP werd enkele weken geleden door zustervereniging MOP uit Vught benaderd met de vraag of ook de Boxtelaren een team op de been wilden brengen voor een oefenwedstrijd tegen de Pakistaanse hockeytalenten. Volgens Femke Lagerweij, die binnen MEP verantwoordelijk is voor evenementen en communicatie, vond coach Erik Verzijden van het eerste mannenteam het een uitgelezen kans om zijn team deze partij te laten spelen. ,,De mannen trainen ook na afloop van de compeitie door en bereiden zich met uitzondering van enkele vakantieweekjes in juli voor op het nieuwe seizoen."

In die voorbereiding past de 'interland' die MEP in sportpark Molenwijk zal spelen tegen DAR Hockey Academy. Hoewel niet precies bekend is op welk niveau de Pakistaanse hockeyers acteren, gaat MEP uit van een sterke tegenstander. ,,Pakistan is een land waar hockey heel populair is en op grond van de beelden die we op Facebook zien, denken we dat het een goed team is dat Nederland bezoekt", zegt Lagerweij. ,,We hopen natuurlijk dat veel van onze leden de wedstrijd komen bezoeken, maar rekenen ook op de komst van veel Boxtelse mensen met een Pakistaanse achtergrond."

RONDLEIDING

Juist die koppeling spreekt ook voorzitter Michel Verhoeven van Bazaar Boxtel aan. Toen hij hoorde van de wedstrijd tussen MEP en DAR Hockey Academy, nam hij direct contact op met de hockeyclub. ,,Die dag organiseren wij in wandelpark Molenwijk de Bazaar en het zou natuurlijk fantastisch zijn als we ons evenement kunnen koppelen aan die topwedstrijd bij MEP." Bazaar en MEP vonden elkaar snel en maakten afspraken. ,,Na de wedstrijd, die om drie uur 's middags begint, gaan zowel de spelers van DAR Hockey Academy als MEP gezamenlijk naar de Bazaar om kennis te maken met de bezoekers en de vele activiteiten die er gehouden worden", aldus Lagerweij.

Volgens Bazaar-voorzitter Verhoeven zal beschermvrouwe Christel Buijs de sporters officieel verwelkomen op het festivalterrein. Nadat ze op het podium zijn ontvangen en toegesproken, worden ze door Buijs rondgeleid langs de verschillende kraampjes. ,,Natuurlijk hopen ook wij dat veel Pakistaanse mensen uit Boxtel naar ons festival komen, zodat we weer een extra verbinding kunnen maken. Want dat is de kracht van cultuur én sport: mensen verbinden."

De hockeywedstrijd tussen MEP en DAR Hockey Academy begint om 15.00 uur in sportpark Molenwijk, de toegang is gratis. De tournee wordt mede mogelijk gemaakt door de ambassades van Nederland en Pakistan.