Afbeelding
Foto: Peter De Koning

Drogisterij nieuw verkooppunt kaarten Podium Boxtel

'Blij met kaartverkoop in Liempde'

Kaarten voor Podium Boxtel zijn voortaan ook te koop in drogisterij Bewust Beter aan de Nieuwstraat 35 in Liempde. Eigenaresse Stephanie Smetsers kreeg gisterochtend, woensdag 3 juni een verse stapel programmafolders van voorzitter Paul van Alphen en locatiemanager Ron Rietdijk van Podium Boxtel.

Podium Boxtel verkoopt veel kaarten via de website, maar een grote groep koopt tóch liever papieren kaartjes. Dat kon altijd bij boekhandel Elckerlijc en het UITpunt in de bibliotheek, maar die bestaan niet meer. ,,Daarom zoeken we naar verkooppunten in de wijken", meldt locatiemanager Rietdijk. ,,Om voor belangstellenden de kaartverkoop laagdrempelig te houden. Kaarten kopen kan nu bij Hebbes op de Markt, aan de servicebalie van de Jumbo in Oosterhof en nu dus ook bij deze drogisterij in Liempde." Voorzitter Van Alphen vult aan: ,,Het zou mooi zijn als er ook een verkooppunt komt in Selissen. Winkeliers met belangstelling kunnen zich vanzelfsprekend bij ons melden."

Winkelier Stephanie Smetsers werkt graag mee aan een betere kaartverkoop voor Podium Boxtel. Via Facebook en een poster op de winkeldeur maakt ze iedereen attent op haar nieuwe service. ,,Een dorpsgenoot tipte mij: is het voor jou niet leuk om verkooppunt te worden? Kort daarna had ik contact met het bestuur en was het snel geregeld", vertelt ze. Stephanie is nog nooit in Podium Boxtel geweest. Maar daar komt verandering in, blijkt als ze met Rietdijk en Van Alphen de programmafolder voor komend seizoen bekijkt. ,,Gerard van Maasakkers wil ik graag een keer zien", lacht ze.

En na wat uitleg door beide heren groeit ook haar interesse voor het cabaret van Jeroens Clan en Leon van der Zanden. ,,Wij zijn hartstikke blij met Stephanie", zegt Van Alphen. ,,Liempde bruist van de activiteiten, de lokale gemeenschap heeft veel belangstelling voor cultuur. Het is daarom logisch om hier een kaartverkooppunt te openen." Rietdijk denkt terug aan de preview op 12 mei, met mooie optredens en een zaal vol enthousiaste mensen. ,,De kaartverkoop gaat sindsdien gestaag. We willen de verkoop van afgelopen seizoen graag overtreffen."

OP DE FOTO: Stephanie Smetsers bekijkt de programmafolder van Podium Boxtel met locatiemanager Ron Rietdijk (links) en voorzitter Paul van Alphen. (Foto: Peter de Koning)