Zo'n 120 bezoekers dansten er zaterdag lustig op los tijdens de Hollandse avond in De Walnoot. (Foto: Marcel Fischer).
Zo'n 120 bezoekers dansten er zaterdag lustig op los tijdens de Hollandse avond in De Walnoot. (Foto: Marcel Fischer). Foto: Marcel Fischer

GEMEENSCHAPSHUIS DE WALNOOT VIERT GOUDEN JUBILEUM

'Het is niet zo héél erg druk, maar wel beregezellig'

De belangstelling voor de festiviteiten waarmee gemeenschapshuis De Walnoot deze week het gouden jubileum viert, houdt niet over. Maar toch is het feestcomité tevreden. ,,Bij alle activiteiten genieten de bezoekers en de sfeer is beregezellig. Hier doen we het voor", glundert vrijwilliger Peter van den Hout.

Alleen de jeugddisco vrijdagavond was eigenlijk een domper, vindt Van den Hout, die samen met bestuurslid Jan van der Pas sturing geeft aan een groep met twintig vrijwilligers. ,,Er wordt soms gemopperd dat er zo weinig te doen is voor de jeugd. En dan gebeurt er eens wat en wat denk je? Er komen slecht negen kinderen naar de jeugddisco. Erg jammer, maar het is niet anders..."

Zaterdagavond wist het publiek De Walnoot wél te vinden. Er kwamen zo'n 120 bezoekers naar de Hollandse avond. De lokale zangers Tim Schalkx en Jordy van den Boer zorgden met hun Nederlandstalige liedjes voor volop gezelligheid, en Kapalone uit Sint-Michielsgestel deed daar nog een schepje bovenop. DJ Crew, de discotheek van Dennie van der Pas, zorgde voor de muzikale begeleiding en gaf verder invulling aan de feestavond.

Hele andere klanken waren zondagochtend te beluisteren. Boxtel's Harmonie nam een voorschotje op de almaar uitblijvende zomer met een Spaans repertoire waarvoor zo'n vijftig mensen naar De Walnoot kwamen. De opzwepende blaasmuziek sprak veel bezoekers van het koffieconcert aan. Ouderenorkest Da Capo, dat wekelijks in het gemeenschapshuis van Selissenwal repeteert, gaf een vervolg aan het optreden en de Beyersland Kapel uit Lennisheuvel zorgde voor de afsluiting. ,,We hebben toch wel wat concurrentie gehad van de bloedprocessie, alhoewel die uiteindelijk werd afgelast", concludeert Van den Hout.

Het biljarttoernooi op maandag was zo'n doorslaand succes, dat is besloten er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. De drie clubs die wekelijks het groene laken bespelen in De Walnoot vaardigden hiervoor zes spelers af: het team De Ursulanen ging met de wisselbeker aan de haal, ten koste van de biljartverengigingen De Walnoot en Rentmeester. 's Avonds schoven bezoekers rondom te tafels om te rikken en jokeren. ,,W e hadden vier tafels meer dan anders, dus dat was wel leuk. Jo Arts zorgde voor lekker hapjes en meer dan de helft van het aantal kaartspelers ging met een prijsje naar huis.

Dinsdagmiddag verzamelden zo'n veertig ouderen zich voor een optreden van de Brabantse dialectzanger Noud Bongers uit Lith. Halverwege het optreden kwam ook een aantal deelnemers aan de inburgeringscursus van het Koning Willem I College luisteren. 's Avonds werd een openbare bridgedrive gehouden door de clubs Revanche en KBO.

Harry van den Tillaart, oud-pastoor van de tien jaar geleden gesloopte Maria Reginakerk droeg gisterochtend een eucharistieviering op in De Walnoot en 's avonds was het podium gereserveerd voor een optreden van vier koren. Kamerkoor Lavendel, de gemengde zangvereniging Sint-Petrus & Sint-Cecilia, het Wereldkoor en het Dükerskoor wisselden elkaar af.

MUZIKALE RECEPTIE

De wekelijks kienavond die aquariumvereniging Daphnia elke donderdagavond houdt in De Walnoot krijgt vandaag een extra feestelijk tintje en wordt deze keer samen georganiseerd met de Invaliditeitsvereniging Boxtel. Zaterdag 6 juni is er van 14.00 tot 16.00 uur een receptie door het stichtingsbestuur van De Walnoot met muziek van blaaskapel Brabant. De feestweek wordt zaterdagavond vanaf 20.00 uur afgesloten met vier andere muziekkapellen: The Ducktownband, de Red River Band, de Boxtel City Band en De Aggemarvanhuisaf Band.

Naast Jordy van den Boer zong ook Tim Schalkx Nederlandstalige liedjes die in de smaak vielen bij het publiek. (Foto: Marcel Fischer).
Boxtel's Harmonie vertolkte zondag in De Walnoot een zomers repertoire met Spaanse klanken. (Foto: Piet van Oers).
De korenavond werd gisteravond afgesloten met een gezamenlijk optreden door de vier deelnemende gezelschappen: kamerkoor Lavendel, zangvereniging Sint-Petrus & Sint-Cecilia, het Dükerskoor en het Wereldkoor. (Foto: Piet van Oers).