Afbeelding
Foto: Marcel Fischer

Jubilerend duo Two of Us speelt Simon & Garfunkel

,,We hebben zó fijn muziek kunnen maken. Het klonk gewoon hartstikke goed. Misschien een beetje raar om van jezelf te zeggen, maar zo was het wél. Adrie en ik waren allebei prima bij stem en we hadden een fantastisch publiek." Jos Vervoort blikte deze week vol tevredenheid terug op het concert met Simon & Garfunkel-liedjes dat hij zaterdagavond samen met zijn muzikale vriend en zwager Adrie van Osch verzorgde in grand café Rembrandt. Als Two of Us staat het duo al veertig jaar op de planken.

Vervoort geeft toe dat hij en Adrie vooraf wel een beetje in hun piepzak zaten. ,,Er was afgelopen weekeinde zo veel te doen in Boxtel dat wij vreesden dat niemand naar ons jubileumoptreden zou komen luisteren. Gelukkig was die angst ongegrond. Uiteindelijk liep de zaal vol met zo'n honderdveertig belangstellenden", vertelt de fluitist en saxofonist, die samen met gitarist Van Osch de vierde cd vol liedjes van Paul Simon en Art Garfunkel ten doop hield. Elke bezoeker kreeg een schijfje mee naar huis.

Simon & Garfunkel, zal de lezer zich afvragen. Two of Us speelt toch meestal muziek van The Beatles? Meestal wel ja. Maar voor deze gelegenheid werd weer eens voor muziek van het Amerikaanse popduo gekozen. Voor de pauze luisterden de bezoekers zittend naar het optreden. ,,Dat zorgde voor een hele fijne sfeer waarbij we heerlijk konden musiceren. Na de pauze gingen de stoelen aan de kant en werd volop gedanst. Adrie en ik fungeerde als een soort levende jukebox en de mensen konden verzoeknummers aanvragen. Nou, dat werd volop gedaan."

Over de vraag of over tien jaar ook het gouden jubileum gevierd wordt, denkt Vervoort niet lang na. ,,Uiteraard! Als de gezondheid Adrie en mij althans niet in de steek laat. Maar zolang wachten we niet hoor. Over vijf jaar brengen we weer een cd uit."

FOTO LINKS: Al veertig jaar staan Jos Vervoort (rechts) en Adrie van Osch samen op het podium als duo Two of Us. Het jubileumoptreden met muziek van Simon & Garfunkel viel in de smaak bij het publiek in grand café Rembrandt. (Foto: Marcel Fischer).