Sammie Leermakers (links) legde deze week de laatste hand aan een dvd van theatervoorstelling De Goei, De Kwaai & De Lillike. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Sammie Leermakers (links) legde deze week de laatste hand aan een dvd van theatervoorstelling De Goei, De Kwaai & De Lillike. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

TOTAALTHEATER STICHTING BOEL TROK VIJF VOLLE ZALEN

De Goei, De Kwaai & De Lillike, nu óók op dvd

Podium Boxtel was vier dagen op rij uitverkocht. En ook theater De Enck in Oirschot zat tot de laatste stoel vol toen stichting BoeL de totaaltheatervoorstelling De Goei, De Kwaai & De Lillike opvoerde. Deze week is een dvd verschenen waarop een registratie te zien is van de voorstelling in Oirschot.

De Goei, De Kwaai & De Lillike was een soort western waarin een vondeling uit Boxtel verzeild raakte in het Wilde Westen, maar uiteindelijk de weg terugvond naar zijn geboortedorp aan de Dommel. Tijdens de reis beleefde deze 'kojboj' allerlei avonturen, die muzikaal ondersteund werden door een muziekgroep onder leiding van Wim Kuipers.

BENJAMIN

Cameravrouw Sammie Leermakers heeft de dvd gemaakt. Ze was nauw betrokken bij de theaterproductie waarvoor onder meer met Bas van den Biggelaar filmpjes en videoclips werden opgenomen. Met twee andere studenten van SintLucas en onder regie van Harmen Kuppens werkte ze aan de dvd.

Leermakers zorgde als 'benjamin' binnen het theatergezelschap niet alleen voor de filmproductie, maar ontwierp ook de kartonnen hoes van het digitale schijfje en bedacht het ontwerp dat op de dvd te zien is. Wie de dvd wil ontvangen, dient een e-mail te sturen naar Sammie: s.leermakers@hetnet.nl. De kosten bedragen acht euro. Wie een dvd bestelt, krijgt persoonlijk bericht.