Rogier Roovers (44) was de eerste personeelslid de eerste medewerker die Patrick van Loosbroek van bedrijf Unilux in 1990 in dienst nam. Inmiddels werken zo'n tachtig mensen bij de zonweringsfabrikant. (Foto: Henk van Weert).
Rogier Roovers (44) was de eerste personeelslid de eerste medewerker die Patrick van Loosbroek van bedrijf Unilux in 1990 in dienst nam. Inmiddels werken zo'n tachtig mensen bij de zonweringsfabrikant. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

ROGIER ROOVERS JUBILEERT BIJ UNILUX

Zilveren zonweringsfabrikant
verrast zilveren werknemer

Het personeel van zonweringsfabrikant Unilux in Boxtel stopte afgelopen vrijdag wat eerder met het werk. En daar was alle aanleiding voor. Directeur Patrick van Loosbroek, die 25 jaar geleden met zijn bedrijf startte, zette de enige medewerker in het zonnetje die ook een kwarteeuw in dienst is: meewerkend voorman Rogier Roovers.

In zijn toenmalig eenmansbedrijfje had Van Loosbroek in 1990 al snel behoefte aan een manusje-van-alles. Die vond hij in de tuinman van zijn tante. Roovers (44): ,,Ik zat nog op school en wilde eigenlijk boekhouder worden. Op zaterdagen en na schooltijd hielp ik Patrick mee om de zonweringen die hij doordeweeks maakte, in te pakken en verzendklaar te maken. Gaandeweg merkte ik dat het werken met mijn handen me meer aansprak dan een kantoorbaan. Ik ben blijven 'hangen' en heb het nog altijd prima naar de zin. Ook al werken inmiddels zo'n tachtig mensen bij Unilux."

Roovers werd al snel de rechterhand van Van Loosbroek. Grinnikend: ,,Niet zo verwonderlijk, want Patrick is links..." Hij kent inmiddels het 'klappen van de zweep' in het bedrijf en is allround inzetbaar in de productiehal. Voor menigeen is hij een vraagbaak. En als er ingewikkelde klussen zijn, dan gaat Roovers ook mee op locatie om zonweringen te installeren. En dan heb je het niet over particuliere woningen, maar over de meest uitgebreide bedrijven- en kantorencomplexen door heel Nederland. Maar Unilux richt zich ook steeds meer op werk buiten de landsgrenzen. De jubilaris is gespecialiseerd in de productie en montage van zogeheten topspin-zonwering, een door Unilux zelf ontwikkeld product. Bovendien bouwt hij regelmatig beurzen op door heel Europa.

Gestart in een kleine hal aan de Mijlstraat is Unilux via de Eindhovenseweg en De Staarten in 2007 terecht gekomen in het huidige bedrijfspand aan de Schouwrooij.

FOTO ONDER: Rogier Roovers wordt bij Unilux geprezen om zijn collegialiteit. ,,Hij is opgewekt en zingt altijd", aldus directeur Patrick van Loosbroek. (Foto: Henk van Weert).