Twan Wagenaars (links) en Mart Renders hebben lange dagen gemaakt om hun onverwachte verhuizing te kunnen realiseren. In het nieuwe bedrijfspand aan de Industrieweg Camp Specials een ruime werkplaats met kantoor én winkel. (Foto: Henk van Weert).
Twan Wagenaars (links) en Mart Renders hebben lange dagen gemaakt om hun onverwachte verhuizing te kunnen realiseren. In het nieuwe bedrijfspand aan de Industrieweg Camp Specials een ruime werkplaats met kantoor én winkel. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

CAMP SPECIALS HOUDT OPEN HUIS IN NIEUW BEDRIJFSPAND AAN INDUSTRIEWEG

'Wij proberen altijd mee te denken met onze klanten'

HENK VAN WEERT

Vijf jaar na de start van Camp Specials hebben Mart Renders en Twan Wagenaars hun bedrijf, gespecialiseerd in schadeherstel en onderhoud aan caravans en campers, verplaatst. De zichtlocatie aan de Industrieweg op het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk blijkt een prima plek, die in de afgelopen maanden al voor behoorlijk wat extra aanloop zorgde. Zaterdag 13 juni is de feestelijke opening en houden de twee ondernemers open huis.

Sinds de jaarwisseling beschikt Camp Specials over een veel grotere bedrijfshal. ,,Op de oude locatie aan de Mijlstraat hadden we aanvankelijk tweehonderd vierkante meter tot onze beschikking, die we vorig jaar na een verbouwing konden verdubbelen. Maar omdat de hal waarin wij zaten van eigenaar veranderde, hebben we ervoor gekozen om te zien naar een andere plek. Hier aan de Industrieweg hebben we nu ruim duizend vierkante meter bedrijfsruimte én nog een buitenterrein van vierhonderd vierkante meter. Wel een beetje veel, maar het biedt gelegenheid om ons bedrijf verder uit te bouwen", vertelt Renders (35). Zijn compagnon, die een jaar ouder is, knikt: ,,De campermarkt is nog altijd groeiend, terwijl de verkoop van caravans redelijk stabiel is. Voor ons wel gunstig want campers met schade worden eerder gerepareerd dan caravans; die worden bij een grote schade al gauw total loss verklaard."

Wagenaars en Renders runnen hun allround en merk-onafhankelijk Focwa-bedrijf nog altijd met tweeën. Vanaf half december hebben ze zeven dagen in de week gewerkt om de verhuizing te realiseren en het nieuwe pand geschikt te maken voor hun bedrijf. ,,Sinds kort verkopen we ook nieuwe aanhangers. Voorheen moesten Boxtelaren daarvoor altijd naar elders", zegt de in Sint-Michielsgestel geboren Wagenaars. Hij woonde lang in Gemonde, maar streek tien jaar geleden met zijn gezin in Boxtel neer.

LAST-MINUTE OPLOSSING

Wie denkt dat het onderhouds- en herstelbedrijf vooral seizoensafhankelijk is, heeft het mis. ,,Het hele jaar door komen mensen hier om reparaties uit te laten voeren en onderhoud te plegen. Natuurlijk zijn er wel pieken, maar we hebben doorlopend genoeg te doen", zegt Renders. Wagenaars knikt: ,,We proberen altijd met de klant mee te denken. De persoonlijke benadering die we kunnen bieden, werpt zijn vruchten af. Als mensen vlak voordat ze op vakantie gaan nog met een storing aankloppen, proberen we die zo en zo kwaad mogelijk nog te verhelpen, zodat ze toch op reis kunnen. Dat wordt gewaardeerd."

De twee compagnons beschikken aan de Industrieweg over een compleet ingerichte werkplaats, inclusief hefbrug en een testbank voor remmen. Klanten kunnen er niet alleen terecht voor schadeherstel en onderhoudswerkzaamheden, maar ook voor keuringen. Bovendien zijn er diverse accessoires te koop. Sinds kort ook luifeltenten.

OPEN HUIS

Tijdens de feestelijke openingsdag op zaterdag 13 juni worden tussen 12.00 en 17.00 uur rondleidingen en demonstraties verzorgd in het bedrijfspand dat vanaf de rotonde Boseind een blikvanger is. Een blikvanger is óók de rood-gele caravan van Bassie en Adriaan die daar dan weer staat. ,,Nu hebben we die even uitgeleend aan de paters assumptionisten. De kleurige caravan staat naast de spiegeltent bij kasteel Stapelen als slaapplek voor de bewakers die daar 's nachts toezicht houden", vertelt Wagenaars. Renders grinnikt: ,,Nee, zelf hebben we niets met de bewakingsdienst bij Stapelen te maken. Wij hebben het druk genoeg met ons eigen bedrijf. Het interieur van de opvallende caravan is net als alle andere, maar de buitenkant hebben we twee jaar geleden voor de carnavalsoptocht gepimpt."

Boxtel

Rommelmarkt

Bij buurtkamer Forofiet aan het Ronduutje wordt zondag 7 juni een rommelmarkt gehouden. Jong en oud kunnen spullen verkopen op een tafel, kinderen mogen ook een kleed gebruiken om hun koopwaar op uit te stallen. Opbouwen kan vanaf 10.00 uur, de markt duurt van 12.00 tot 15.30 uur. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmeldingen contact opnemen met Maddy van der Burg via telefoonnummer 06-53 46 12 42.


Vrijwilligers nodig
voor uiteenlopende
vacatures in Boxtel

Het Vrijwilligerssteunpunt van welzijnsinstelling ContourdeTwern in Boxtel zoekt een iemand die een cliënt van een zorginstelling uitleg wil geven over een tablet.

Ook wordt gezocht naar iemand die wil wandelen met een 75-jarige man. Bij de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis zijn de posities van voorzitter én penningmeester vacant. Tevens wordt gezocht naar een coördinator zelfredzaamheid die nieuwe activiteiten wil opzetten. De Wereldwinkel heeft behoefte aan een penningsmeester met een financiële en boekhoudkundige achtergrond; belangstellenden dienen te beschikken over computerkennis. Meer weten? Bel van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur naar (0411) 65 58 99.