Janne de Haan aan slag voor de softbalsters van Ducks. (Foto: Ducks).
Janne de Haan aan slag voor de softbalsters van Ducks. (Foto: Ducks). Foto: Marielle Wijffelaars

winst voor boxtelse honkballers in nieuwegein

Stijgende lijn voor softbalsters Ducks

Het seizoen voor de softbalsters van Ducks verloopt erg succesvol. De ongeslagen status zette zich zondag voort door een overwinning op Nuenen. Ook de honkballers pakten een mooie winst. In Nieuwegein versloegen het Boxtelse team tegenstander Nieuwegein Diamonds.

Binnen Ducks begint de softbaltak zich steeds nadrukkelijker te positioneren. De afgelopen jaren waren er maar weinig vrouwen lid van de vereniging en de speelsters hadden problemen om een team te formeren; de hulp van een club uit Moergestel moest daarvoor zelfs ingeroepen worden. Die tijden zijn echter voorbij. De softbaltak groeit duidelijk en ook is er aanwas van jeugdleden. Waar meisjes eerst noodgedwongen moesten honkballen met de jongens, zijn er nu twee softbalteams gevormd met uitsluitend meisjes.

Ook de vrouwen kennen een ledengroei. Twee ervaren krachten, Klaartje Termeer en Noortje Tak, zijn na jaren van afwezigheid weer teruggekeerd naar Ducks. Ook begint de ploeg te profiteren van de groeiende jeugd. Janne de Haan debuteerde dit jaar als jeugdlid in de selectie.

In Nuenen speelde Ducks de zevende wedstrijd van het seizoen. Wederom was het krachtverschil met de tegenstander erg groot. Na vijf innings werd de wedstrijd vroegtijdig beƫindigd met een stand van 1-19. De pitchers Laura van Zetten, Klaartje Termeer en Evelien Gerrits waren de slagvrouwen van Nuenen de baas. Zij gooiden zes keer drie slag en kregen slechts twee honkslagen tegen. Aan slag behaalden Noortje Tak en Gerrits beide een slaggemiddelde van 1.000.

HIT AND RUN

De honkballers van Ducks kwamen zondag in actie tegen Diamonds uit Nieuwegein. De Boxtelaren moesten winnen om de vierde plaats in het klassement te bemachtigen. Ducks begon sterk aan de wedstrijd. Eerste slagman Yannick Brechenmacher begon met een honkslag en kwam verder na een goed afgedwongen vier wijd van Max Denteneer. Door goed honklopen scoorden beide spelers. De Nieuwegeinse honkballers lieten dat niet op zich zitten en dat resulteerde in een 2-2 tussenstand.

In de derde inning kon Ducks uitbreiden naar 2-5, Diamonds pakten weer twee punten terug. In de vijfde inning kwam de offensieve kracht van Ducks weer en werd de score snel uitgebreid naar 5-9. Aan beide kanten bleef het vervolgens stil, totdat de Boxtelaren in de achtste inning toesloegen. Denteneer begon met een mooie stootslag, gevolgd door een hit and run van Mike de Ruijter. Jan van der Wielen sloeg vervolgens Denteneer binnen. De eindstand werd 9-14 waarbij de Boxtelaren mooi spel lieten zien. Beste slagman van Ducks was Mike de Ruijter met 3 uit 6.

Uitslagen zaterdag 30 mei

Beeball rookies: ROEF! - Ducks        11-11

Pup. honkbal: Ducks - Cardinals        7-6

Pup. softbal: ROEF! - Ducks        14-4

Asp. softbal: Ducks - Jeka        16-4

Asp. softbal: Ducks - Jeka        16-9

Uitslagen zaterdag 31 mei

Vrouwen: Nuenen - Ducks         1-19

Heren 2: Kickers - Ducks        12-10

Heren 1: Nieuwegein - Ducks        9-14

Programma zaterdag 6 juni

Pup. honkbal: Ducks - Royals        11.00

Pup. softbal: Cardinals - Ducks        10.00

Asp. softbal: Ducks - Twins        15.00

Heren 2: Cardinals - Ducks        18.00

Junioren: Cheetahs - Ducks        10.30

Programma zondag 7 juni

Beeball rookies: toernooi Venray

Beeball majors: toernooi Venray

Vrouwen: Twins - Ducks        14.00

FOTO BOVEN: Janne de Haan aan slag voor de softbalsters van Ducks in de wedstrijd tegen Nuenen. (Foto: Ducks).


Liempdse schutters
scoren ondermaats

De Liempdse handboogschutterij L'Union was afgelopen weekeinde in Schijndel vertegenwoordigd bij zowel het bonds- als het landskampioenschap dat de Nederlandse Handboog Bond organiseerde. Beide schutters lieten het echter afweten. In de discipline 25 meter/1 pijl wisten zowel Wilma Holsken als Bert van de Wiel het erepodium niet te bereiken; deels door het slechte weer, deels door ondermaats presteren.

Holsken nam zaterdag deel aan het bondskampioenschap in de tweede klasse dames recurve. Kou en regen speelden haar in de ochtend danig parten in de eerste 25 pijlen. Met een teleurstellende score van 185 punten bezette zij in het tussenklassement de zevende en laatste plaats. In de tweede wedstrijdhelft wist zij zich echter te herpakken en zette een keurige score van 211 punten neer. Daarmee steeg de Liempdse naar de voorlaatste plaats op de eindranglijst.

Zondag nam Van de Wiel in de compoundklasse deel aan het NK. Het zat hem niet mee. Ondanks verzorgd schieten, wilden de rozen niet vallen. Na de eerste wedstrijdhelft stond hij met een magere score van 231 punten op een gedeelde 18e plaats. In de tweede wedstrijdhelft ging het al niet beter en moest hij genoegen nemen met een score van slechts 229 punten; daarmee zakte hij uiteindelijk in het eindklassement naar een 23e plaats.