Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

romy schepens behaalt zilver bij nederlands kampioenschap

Turnsters Tabitta vallen in de prijzen

Leden van de Boxtelse turnvereniging Tabitta reisden zaterdag en zondag af naar Leek in Groningen. Familieleden kwamen aanmoedigen en waren er getuige van dat Tabitta een mooi visitekaartje afgaf met landelijke medailles én plaatsingen voor finales.

Pupil Romy Schepens kwam zaterdag in actie tijdens het Nederlands kampioenschap. Ze turnde een sterke wedstrijd en stond hoog in de ranglijst. Aan het einde was het nog even spannend of ze wel op het podium zou blijven, maar ze pakte zelfs een zilveren medaille. Zondag kwam Romy terug in de toestelfinale op de vloer, waar ze als vijfde eindigde. Met een eerste landelijke medaille sluit de B-selectie het turnseizoen succesvol af. Coaches Roos van Bommel, Inge van Mensvoort en Noortje Vorstenbosch kijken tevreden terug op een mooi seizoen.

Na de puike prestatie van Romy werden er door de A-selectie óók successen geboekt. De pupillen turnden zondag al-

BBO-Volley

Uitslagen dinsdag 2 juni

EERSTE KLASSE

FAC Hypotheken - Vanderlande        3-0

Rabou - Meubelidee/Aldaron        2-1

Discovloerboxtel - Rotom        2-1

2e Glas - Xieoe-Leermakers        0-3

TWEEDE KLASSE

Oude Ballen - Hoppenbrouwers        3-0

NulVier - Van Oirschot RVS        1-2

Van Olphen - Baril Coatings        1-2

Fassbender - The Brain        3-0

DERDE KLASSE

VC Swinta - Becoloth        3-0

Hart van Boxtel - Clic Visuals        3-0

HashtagMedia - Unlimited        0-3

Arie's - Gemeente Boxtel        2-1

VIERDE KLASSE

Als Voorheen 2A - Onyx        3-0

Brabant Sports - De Braken        3-0

Consens of Solarcity - Le Temps Perdu        3-0

Magic X - Arteway        1-2

Programma dinsdag 9 juni

EERSTE KLASSE

Rabou - Dinercafé Knus        19.30

FAC Hypotheken - 2e Glas        20.30

Vanderlande - Rotom        21.30

Xieoe-Leermakers - Meubelidee        22.30

TWEEDE KLASSE

NulVier - Fireballs        19.30

Oude Ballen - Fassbender        20.30

Hoppenbrouwers - Baril Coatings        21.30

The Brain - Van Oirschot RVS        22.30

DERDE KLASSE

Arie's - VC Swinta        19.30

Hart van Boxtel - Gemeente Boxtel        20.30

HashtagMedia - Becoloth        21.30

Unlimited - Clic Visuals        22.30

VIERDE KLASSE

Brabant Sports - Bon Bon Blok        19.30

Als Voorheen 2A - Magic X        20.30

Onyx - Le Temps Perdu        21.30

Arteway - De Braken        22.30

ZAALWACHT

Fireballs        opbouw 19.25

Van Oirschot RVS        afbreken 23.25

len de halve finale op het allerhoogste nationale niveau. Tijdens deze wedstrijd konden de turnsters een allround ticket verdienen voor het Nederlands kampioenschap dat op zondag 7 juni in Hoofddorp plaatsvindt. Ook konden de vier beste turnsters van elk toestel doorstromen naar de landelijke toestelfinales in Ahoy op 20 en 21 juni. Alle elf Tabitta-pupillen behaalden een ticket voor het Nederlands kampioenschap. Tevens werden er twaalf plaatsen voor de toestelfinales behaald door de Boxtelse turnsters. Daarmee was de prijzenslag nog niet klaar: Tabitta wist ook nog vier van de twaalf medailles te veroveren. Een unieke prestatie tussen alle grote turnverenigingen.

TOESTELFINALES

Bij de pupillen 1 behaalde Floor de Wolf het zilver, Mijke Jansen veroverde het brons. Floor scoorde daarnaast het hoogste puntenaantal op brug en balk en mag op die onderdelen meedoen aan de toestelfinales. Mijke haalde de hoogste sprongscore en ook een balk- en vloerfinale. Lotte Langerwerf en Fenne van Haaren stelden met een negende en elfde plaats ook een NK-ticket veilig.

Shadé van Oirschot behaalde bij de pupillen 2 de eerste plaats en scoorde ook hoog op de balk, brug en vloer. Donna van Wijgerden behaalde - ondanks een val - zilver én een brugfinale. Een achtste plaats én een finaleplaats op de onderdelen brug en balk was het resultaat voor Mees van Abeelen. Lieke van Hal had pech tijdens de wedstrijd maar eindige toch als negende en haalde een finale binnen. Na lang afwezig te zijn geweest vanwege blessures, kwam Wendy Li weer terug en werd elfde. Romy Poirters en Celeste Canaan werden vijftiende en zeventiende en ook zij verzilverden hun tickets voor de finale.

OP DE FOTO: Romy Schepens in actie op de vloer tijdens de wedstrijd in Groningen. (Foto: Astrid Schepens).


Mannen HCL

handhaven zich

in derde klasse

De hockeymannen van HCL Liempde hebben zich zondag dankzij een 7-5 thuiszege op Horst verzekerd van nog een jaar in de derde klasse. Het duel van het vrouwenteam kende een minder goede afloop, dat verloor met 1-4 van Sjinborn.

Na een 4-2 ruststand liep HCL uit naar een 6-2 voorsprong en leek het pleit beslecht. Horst verkleinde de marge tot slechts één treffer: 6-5, maar toen de stand bepaald werd op 7-5 was de strijd beslist en konden de spelers van de thuisploeg opgelucht ademhalen. Klassebehoud was door de overwinning een feit.

De hockeyvrouwen van HCL namen nog wel een 1-0 voorsprong, maar dolven na een 1-1 ruststand uiteindelijk het onderspit met 1-4. Daardoor blijft de ploeg uit Liempde op de vijfde plaats staan.