Afbeelding
Foto: Piet van Oers

'EET MET JE HART' EN LIONSCLUB PAKKEN UIT IN 'BON SALON'

Spiegeltent vol mooie Brabantse liedjes

PIET VAN OERS

De spiegeltent in het park van kasteel Stapelen liep zaterdagmiddag vol met senioren uit Boxtel en omgeving. Het was de zoveelste sociale ontmoeting die de Stichting EET met je Hart organiseerde om alleenstaande of gebrekkige ouderen te trakteren op een onbezorgd uitstapje.

De Lionsclub Dommel en Aa bleek andermaal een enthousiaste partner en was met een legertje vrijwilligers uren in de weer om de naar schatting zeventig genodigden op een aanstekelijke manier te verwennen. Hartverwarmend zoals die mannen het humanitaire gevoel van de samenleving uitdroegen.

Met zichtbaar veel plezier vertolkte Ivy van Geel als ambassadrice van 'EET met je hart' in Boxtel een spontaan welkom voor alle gasten, van wie zij een groot aantal in repeterende vorm terugziet. Ook directeur Sjaak Beirnaert van de Assumptie-stichting nam een stukje begroeting voor zijn rekening. Veel aandacht ging uit naar de doorwrochte presentatie van Hannie van Schijndel, die de rijke geschiedenis van kasteel Stapelen en de paters assumptionisten voor het voetlicht bracht.

De middag stond in het teken van voornamelijk amusement, gelardeerd met een drankje en een stevige hap. Het bleek een goede keuze om de gevierde zangeres Lya de Haas uit Vinkel naar de spiegeltent te halen. Samen met gitarist Hennie Korsten bracht zij op aanstekelijke wijze een reeks van welbekende Brabantse liedjes ten gehore. Liedjes om vrolijk van te worden, mee te lachen of een traantje bij weg te pinken. Voor veel ouderen herkenbare teksten om bij weg te dromen of mee te zingen.

Het deed de ouderen ook goed dat burgemeester Mark Buijs van tafel tot tafel ging om inwoners op leeftijd een hart onder de riem te steken. Die bemoedigende woorden klonken ook door in de richting van de vrijwilligers van 'EET met je Hart' en de Lionsclub. De verwenmiddag voor de ouderen was andermaal een doorslaand succes. Vier uur lang hebben de gasten onverkort genoten van een ontmoeting, waarin het sociale aspect op de eerste plaats stond.

OP DE FOTO: Na een brok klinkende podiumkunst was Lya de Haas niet te lui om in de spiegeltent van Stapelen een praatje te maken met senioren uit Boxtel en omgeving. Haar vertrouwde stem klonk nog lang door. (Foto: Piet van Oers).