Guus Oerlemans, Boris Oomes, Remi de Jager en Tom van Ooij veroverden namens De Merletten de derde plaats in de landelijke hoofdklasse. (Foto: Albert Stolwijk).
Guus Oerlemans, Boris Oomes, Remi de Jager en Tom van Ooij veroverden namens De Merletten de derde plaats in de landelijke hoofdklasse. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

puike tenniswinst in leeuwarden

Merletten blijft in hoofdklasse

Op de laatste speeldag van de landelijke hoofdklasse reisde het eerste mannenteam van De Merletten uit Boxtel naar Leeuwarden voor een ontmoeting met T.C. 't Nijlân. Met een gunstig resultaat in het noorden van Nederland kon nog een goede klassering behaald worden. Het werd een puike 4-2 zege waarmee de derde plaats in de eindrangschikking werd veiliggesteld.

Ondanks de vele wedstrijden van de afgelopen maanden, slechte weersomstandigheden en de lange reis naar Leeuwarden, hadden de tennissers uit Boxtel nog steeds honger naar de bal. Tom van Ooij demonstreerde dit door in zijn enkelspel in een sneltreinvaart op een 3-0 voorsprong te komen. Echter, daarna kwam de oerdegelijke Dennis Hageman beter in zijn spel en gunde hij Van Ooij geen enkele game meer: 3-6, 0-6.

De partij van Remi de Jager tegen Rutger Balk had meer om het lijf. Beide spelers gingen op een goede manier om met extreem harde windstoten en motregen, waardoor er een hoog niveau werd gehaald op het gravel van sportpark 't Nijlân. Na drie sets moest een tiebreak de beslissing gaan brengen in de wedstrijd. Daarin was De Jager ietwat ongelukkig op de beslissende momenten: 6-7, 6-2, 6-7(8).

YOUNG GUNS

Door de nederlagen van Van Ooij en De Jager was het aan de young guns van De Merletten om te zorgen dat met een gelijke stand aan de dubbels begonnen kon worden. Boris Oomes behield zijn ongeslagen status in de singel tegen de uitgekiend spelende Frank Zeer. Hij pijnigde zijn tegenstander vooral met servicegeweld en snoeiharde winners, maar ook enkele subtiele dropshots en technische hoogstandjes werden aan het publiek voorgeschoteld. Uiteindelijk zorgde Oomes voor het eerste Boxtelse punt door met 7-6, 6-3 te winnen. Guus Oerlemans hoefde zich vervolgens niet in het zweet te werken omdat de Friese captain Joost Willekes met een blessure te kampen had en beide wedstrijden moest opgeven.

Door de twee opgegeven partijen resteerde er nog slechts één dubbelspel waarin het gelegenheidskoppel De Jager/Oerlemans het opnam tegen Hageman/Balk. De Jager en Oerlemans lieten zien dat een fluwelen touch gecombineerd met oer-Hollandse degelijkheid een lastig te kloppen combinatie is: 6-1, 7-6.

DERDE PLAATS

Door de 4-2 overwinning in Leeuwarden eindigt De Merletten op een verdienstelijke derde plaats in de hoofdklasse. De offday tegen Bastion Baselaar (1-5) was de enige tegenvaller dit seizoen voor de Boxtelaren. ,,Toen viel alles net even verkeerd", blikte captain Remi de Jager zondag terug. ,,Hadden we daar 3-3 gespeeld, deden we tot de laatste speeldag nog mee voor het kampioenschap. Echter, we kunnen achteraf concluderen dat de derde plek een terechte klassering is."

Volgend seizoen komt het vlaggenschip van De Merletten wederom uit in de landelijke hoofdklasse en zal er nogmaals een poging gedaan worden om promotie naar de eredivisie af te dwingen.


Stemmen op

sportman en

sportvrouw

De Boxtelse Sportraad heeft de stemronde geopend voor de verkiezing van de sportman en sportvrouw van het jaar. In beide categorieën zijn twee sporters voorgedragen, waarbij opvalt dat twee genomineerden al eerder de titel wonnen.

Kandidaten voor de titel sportman van het jaar zijn hockeyinternational Jelle Galema, die momenteel met Oranje in Argentinië verblijft, en schermvlieger Huub Coumans. Laatstgenoemde won de titel ook al in 2013.

Galema kwam eerder in actie voor MEP en speelt nu bij hoofdklasser Oranje Zwart, de kampioen uit Eindhoven. Tijdens de Hockey World League in Argentinië hoopt Galema met het Nederlands team een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te verdienen.

Schermvlieger Coumans kan bogen op vele jaren wedstrijdervaring en werd in 2014 zowel individueel als teamkampioen van Nederland. Met zijn formatie Falcon Air won hij de voorbije decennia al 42 landstitels.

Bij de vrouwen zijn eveneens twee nominaties. Jolijn van Eisden, die vorig jaar ook al sportvrouw van het jaar was, is opnieuw voorgedragen namens taekwondoschool Dekker. Van Eisden presteerde in 2014 op hoog internationaal niveau en won onder meer het British Open. Ook is ze lid van de Nederlandse selectie van de ITF Royal Dutch en was ze in beeld voor EK-deelname.

Turnster Roos van Bommel van Tabitta is de andere kandidaat waarop het publiek kan stemmen. Van Bommel beleefde een topjaar als senior bij Tabitta en haalde als deelnemer aan een regiokampioenschap goud op de onderdelen brug en vloer. Tijdens het Nederlands kampioenschap won ze verrassend een bronzen medaille waarmee ze haar turncarrière afsloot.

STEMMEN!

Mensen die een stem willen uitbrengen op de genomineerde sporters, kunnen dat doen via de Facebookpagina van de Boxtelse Sportraad of een e-mail sturen naar voorzitter Eric Peeters: e.j.d.peeters@home.nl. De sportkampioenen worden gehuldigd tijdens het eerste Sportgala, dat zaterdag 27 juni wordt gehouden in het Jacob-Roelandslyceum.

Voetbal

RKVV ODC

JUNIOREN

Programma maandag 8 juni

B1: ODC - Haarsteeg        SW 19.15

C1: ODC - Rhode        SW 19.15

Programma woensdag 10 juni

B1: ODC - SV BLC        SW 19.30

PUPILLEN

Programma maandag 8 juni

D1: ODC - Rhode        SW 18.15

Programma woensdag 10 juni

E1: ODC - SV BLC        SW 18.30

E2: ODC - SV BLC        SW 18.00

E3: SV BLC - ODC        vertr SM 18.00

F1: SV BLC - ODC        vertr SM 18.00

F3: ODC - SV BLC        SW 18.30