De leden van Verrek 't Is Kaas worstelen zich door de vragen in café Becoloth. Het team werd derde in de Open Boxtelse Quiz Ronde. (Foto: Gerard Schalkx).
De leden van Verrek 't Is Kaas worstelen zich door de vragen in café Becoloth. Het team werd derde in de Open Boxtelse Quiz Ronde. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

32 TEAMS IN OPEN BOXTELSE QUIZRONDE

'Quizzers in Boxtelse cafés fanatiek én gezellig'

MARC CLEUTJENS

Met 32 teams was de tweede editie van de Open Boxtelse Quiz Ronde zaterdagmiddag niet helemaal volgeboekt. Marc de Laat en Kiske de Leest van 'quizbedrijf' The Brain hadden in vijf kroegen aan Markt, Rozemarijnstraat en Oude Kerkstraat ruimte voor maximaal vijftig viertallen. De winst ging naar Korsakov Lite, een topteam dat bestond uit gelouterde quizzers die overal in Nederland prijzen winnen.

De 130 deelnemers aan de Open Boxtelse Quiz Ronde kregen in de cafés Becoloth, En Garde!, De Kerk, Le Temps Perdu en 't Hart van Boxtel honderdzestig vragen voorgeschoteld. En Garde! was nieuw; uitbaatster Mireille Kemna verzorgde zelf de presentatie van de quizvragen. ,,En ze deed dat met verve", lacht De Laat.

De moeilijkheidsgraad was hoog, zo blikt de medeorganisator van de quiz terug. ,,Het winnende team kwam tot een prima score van 130 punten, maar daarmee kun je ook concluderen dat zelfs deze toppers dertig vragen fout hebben beantwoord. Een bewuste keuze omdat een te gemakkelijke quiz in onze ogen te weinig uitdaging biedt."

RAMVOL

Korsakov Lite werd op drie punten gevolgd door de quizzers van Victory Boogie Woogie, die vaker deelnemen aan de quizzen van The Brain. De spelers van Verrek 't Is Kaas! legden beslag op de derde plek. Omdat de Open Boxtelse Quiz Ronde niet was volgeboekt, hadden de teams meer ruimte dan vorig jaar, toen sommige cafés ramvol zaten met quizzers die gelijktijdig vragen moesten beantwoorden die via een beeldscherm werden geprojecteerd.

,,Natuurlijk vinden we het jammer dat onze quiz niet uitverkocht was, maar we wisten op voorhand dat dat lastig zou worden vanwege de grote hoeveelheid evenementen die zaterdag in Boxtel werd gehouden", stelt De Laat. ,,Daarnaast worden er in vergelijking met vorig jaar meer quizzen gehouden en was het aanbod net even te veel." The Brain hield twee dagen voorafgaand aan de Open Boxtelse Quiz Ronde nog een reguliere pubquiz in partycentre Denziz. ,,Veel teams die daar aanwezig waren, zagen we trouwens wel terug op zaterdag", aldus De Laat.

GEZELLIGE TIJD

De medeorganisator van The Brain beschouwt de tweede editie van de Open Boxtelse Quiz Ronde als geslaagd. ,,Opnieuw hebben we gemerkt dat veel mensen het gezellig vinden om met elkaar mee te doen aan een quiz. Natuurlijk zijn de meesten heel fanatiek en worden alle vragen nauwkeurig opgeschreven en beantwoord om tot een hoge score te komen. Maar quizzen betekent ook samen een gezellige tijd beleven in de kroeg. Die combinatie maakt onze quiz zeker rijp voor een derde editie in 2016."

Na de zomervakantie gaat The Brain door met het organiseren van maandelijkse pubquizzen bij Denziz. Waarschijnlijk wordt de vaste donderdagavond ingeruild voor de woensdagavond. Meer informatie daarover is binnenkort te vinden op www.thebrain.nl.