Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

ETAPPEKOERS FINISHT ZONDAG 21 JUNI IN BOXTEL

Kittel sprinttopper in Ster ZLM Toer

De Duitse topsprinter Marcel Kittel (Giant-Alpecin) is met de eveneens zeer rappe André Greipel (Lotto-Soudal) een van de smaakmakers van de Ster ZLM Toer, die zondag 21 juni finisht in hartje Boxtel. Beiden wonnen een jaar geleden een etappe in de vijfdaagse etappekoers en waren in het verdere verleden ook al meermaals succesvol.

Toch zijn met hen aan de start, de winnaars in de vlakke ritten zeker nog niet in te vullen. Sprinters uit de wereldtop als de Fransman Nacer Bouhanni, Matteo Pelluchi uit Italië en de jonge Nederlanders Danny van Poppel en Moreno Hofland behoren tot de uitdagers.

Kittel is wel een van de smaakmakers op voorhand. De ploeggenoot van Liempdenaar Koen de Kort, die niet zal starten in de Ster ZLM Toer maar meedoet aan de Ronde van Zwitserland, werkt momenteel aan een intensieve training voor de Tour de France. Daarin won hij zowel in 2013 als in 2014 vier etappes. De Kort was een van de belangrijke renners in het fameuze sprinttreintje dat de Duitser naar de streep moest loodsen.

Volgens traditie is de vijfdaagse etappekoers, die dit jaar van 17 tot en met 21 juni wordt verreden, voor de rappe mannen de ideale voorbereiding op de Tour de France. Dit jaar zelfs meer dan ooit, want liefst negen Tour de France-teams staan aan de start in de Ster ZLM Toer. Daarbij liggen er kansen voor de sprinters, maar zijn er in de derde rit en met name in de vierde etappe kansen voor klassementsrenners.

Kittel, Greipel en Bouhanni wonnen allen al veel grote wedstrijden, maar jonge renners als Pelluchi, Van Poppel en Hofland zijn zeker in staat om zich met hen te meten. Naast hen doet echt nog een flink aantal zeer snelle sprinters mee aan de Ster ZLM Toer. Met ook de Ierse revelatie Sam Bennett, Dylan Groenewegen, Danilo Napolitano, Heinrich Haussler en Gerald Ciolek aan de start, mag het publiek heel wat spektakel verwachten.

OP DE FOTO: Marcel Kittel aan de finish van de slotetappe van de Ster ZLM Tour in Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).