Afbeelding
Foto:

VRAGEN PvdA/GroenLinks bij prijsstijging

Nieuw tariefsysteem bij Dommelbad in Boxtel

MARIËLLE WIJFFELAARS

Bij het Dommelbad in Boxtel is een nieuw kaartsysteem geïntroduceerd. De meerbadenkaarten maken plaats voor een jaar- of maandabonnement. Exploitant ConeGroup denkt door deze maatregel beter aan te sluiten bij de veranderende markt.

Onder enkele gebruikers van het Dommelbad is onrust ontstaan over de nieuwe regels. Dat stelt de fractie van PvdA/GroenLinks in de Boxtelse gemeenteraad. In een brief aan het college van B. en W. meldt de fractie dat diverse zwembadbezoekers hebben geklaagd. Zij vrezen meer te moeten betalen voor hun lessen in het Dommelbad. ,,Het gaat om een fikse tariefverhoging", aldus PvdA/GroenLinks. ,,In sommige gevallen betekent het een stijging van zo'n 33 procent. Dat is ongekend veel."

Volgens Noel Theunissen van ConeGroup is het gros van de bezoekers juist goedkoper uit. ,,Een tien badenkaart kost 42 euro, en mensen betalen jaarlijks 11 euro inleggeld. Een abonnement kost 24,95 euro per maand en daarvan kunnen zwemmers aan alle activiteiten meedoen", legt Theunissen uit. Volgens de ConeGroup is in andere zwembaden waar het nieuwe systeem is ingevoerd een toename in gebruik gesignaleerd. Theunissen: ,,Mensen proberen eens andere lessen of gaan vaker zwemmen. Dat maakt een dergelijk maand- of jaarabonnement dus voordeliger."

GOEDKOPER

ConeGroup wil op korte termijn op alle zeventien locaties deze abonnementsconstructie lanceren. Uiteindelijk wil de exploitant kijken of er mogelijkheden zijn om de vestigingen uit te breiden met extra faciliteiten. Ook het Boxtelse Dommelbad is hiervoor in beeld. ,,Met meer aanbod wordt zo'n abonnement nóg voordelig", licht Theunissen toe. ,,We zijn hard aan het bedenken wat voor faciliteiten het zouden moeten zijn en hopen hier snel duidelijkheid over te hebben."

Theunissen zegt de protesten te begrijpen, maar stelt dat de veranderingen passen bij de nieuwe tijd. ,,De markt vraagt om zo'n werkwijze", meldt hij. ,,Ik begrijp heel goed dat het voor sommige mensen een wel heel grote verandering is, maar uiteindelijk is het gros van de zwemmers goedkoper uit. En ik ben ervan overtuigd dat zwemmers nu meer naar het bad toe zullen gaan." (Foto: Peter de Koning).


PAARDENEVENEMENT AAN MIJLSTRAAT

Concours hippique in Boxtel

De Boxtelse hippische sportvereniging Sint-Martinus houdt zaterdag 6 en zondag 7 juni een groots opgezet concours hippique in Boxtel. Op enkele weilanden in het buitengebied van Lennisheuvel wordt twee dagen lang op nationaal niveau gestreden om de hoogste eer.

Het concours hippique wordt net als vorig jaar verreden op de landerijen die eigendom zijn van de families Van der Heijden en Hoogenboom en zijn gelegen aan de Mijlstraat. Ze bieden ruimte om een compleet parkoers voor dressuur en springen uit te zetten.

PAARDEN EN PONY'S

Sint-Martinus verwacht dit jaar een deelnemersveld dat zal bestaan uit ongeveer vijfhonderd paarden- en ponycombinaties. Zaterdag 6 juni wordt de tweede selectiewedstrijd voor de KNHS Brabantse kampioenschappen Outdoor 2015 van de Kring Hart van Brabant verreden. Deelnemers kunnen ook meedoen aan het spel spijkerbroek hangen. Spelenderwijs kunnen ook de allerkleinste ponyruiters kennis maken met de ponysport in de vorm van een bixiewedstrijd.

Zondag 7 juni is het de beurt aan de paarden. Zowel in de individuele spring- en dressuursport wordt gestreden om de roem van deze tweede KNHS-selectie, maar ook het teamdressuur zal niet ontbreken.

Het concours hippique is gratis toegankelijk en duurt van 09.00 tot circa 17.00 uur.