Sjef Engelbart aan het werk als leadzanger van Rolling Stones-coverband Urban Jungle. Café D'n Boer stond drie dagen in het teken van de Rolling Stones. (Foto: Marcel Fischer).
Sjef Engelbart aan het werk als leadzanger van Rolling Stones-coverband Urban Jungle. Café D'n Boer stond drie dagen in het teken van de Rolling Stones. (Foto: Marcel Fischer). Foto: Marcel Fischer

DRIE DAGEN ROCKMUZIEK BIJ CAFÉ D'N BOER

'Muziek Rolling Stones blijft in trek'

MARC CLEUTJENS

De échte Rolling Stones waren er zaterdag en zondag niet bij in café D'n Boer. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ron Wood zijn momenteel met hun Zip Code Tour onderweg in de Verenigde Staten. Enkele puike coverbands waren er wél en maakten van het eerste Rolling Stones-weekend in Boxtel een heerlijk muziekfeest.

Medeorganisator en leadzanger Sjef Engelbart van Urban Jungle kijkt tevreden terug op de driedaagse, die begon met een quiz waaraan zes teams meededen. ,,De winnaar was een echte Stones-fan uit Oldenzaal die de band al 71 keer heeft gezien. Hij kreeg als hoofdprijs een unieke mini-elpee uit 1964 met vier nummers erop."

Voordat hij zondag met Urban Jungle optrad, was de zaterdag ingeruimd voor de band Under Cover en trad Engelbart op met Roeland Heesbeen en Gerrit Stubbe. ,,Het was een spontaan idee om met ons drieën zes akoestische liedjes van de Rolling Stones te spelen", aldus Engelbart.

Het zondagprogramma trok ondanks de regen veel publiek, dat genoot van Sixpack, The Herriecanes en Urban Jungle. ,,Om te voorkomen dat het publiek liedjes te vaak zou horen, werden de setlists op elkaar afgestemd en klonken alleen 'Sympathy With The Devil' en 'Honky Tonk Women' wat vaker. Maar dat geeft niet, de muziek van de Rolling Stones blijft in trek."