primeur: eerste mobiele bierbrouwerij

Beleving voor iedereen op festival Slowlands

MARIËLLE WIJFFELAARS

Landgoed Velder krijgt 11, 12 en 13 september een heuse primeur. Tijdens het festival Slowlands komt de allereerste mobiele bierbrouwerij naar Liempde. Het gastronomische evenement krijgt steeds meer vorm en moet een festival worden waar eten, drinken en beleving centraal staan.

De Boxtelse ondernemer René Leenders - organisator van Slowlands - bruist van het enthousiasme. De plannen voor het driedaagse evenement worden steeds concreter. Maar Leenders verzint er ook telkens weer iets bij. ,,Slowlands wordt echt een unieke beleving", zegt hij. ,,We hebben echt voor iedereen wat leuks. Van ouderen tot kinderen, er is voor allemaal iets te beleven."

Extra trots is Leenders op de mobiele bierbrouwerij die een centrale plaats krijgt in de biergarten van het evenement. ,,We wilden graag een bierbrouwerij naar het terrein halen en ontdekten dat er in de hele wereld niet één mobiele brouwerij is. We hebben zelf een brouwerij gekocht die in een mooie caravan staat", vertelt Leenders enthousiast. ,,Als naam hebben we gekozen voor De Gaperd en naast het bekijken van het brouwproces kunnen bezoekers het bier ook daadwerkelijk kopen."

In de biergarten worden ook een Ierse pub, Bierstube en een proeflokaal ingericht. In het lokaal kunnen mensen allerlei verschillende speciale bieren proeven. In de stube wordt een Tirolerfeest gehouden. Leenders: ,,Dat hoort er natuurlijk helemaal bij."

HEEL DIVERS

Tijdens Slowlands worden op Velder allerlei tenten geplaatst waar verschillende onderdelen een rol spelen. Naast de biergarten is er een wijnlokaal, Visafslag, Boxtel aan Zee, festival di gelati, Food on Fire en er komen allerlei foodtrucks naar het landgoed. Aan de invulling van de diverse onderdelen wordt momenteel hard gewerkt. Er zullen in ieder geval verschillende grote namen naar Slowlands komen. Maar er zijn ook lokale initiatieven. ,,Het Boxtelse Brownies & Downies richt samen met gelijksoortige eetgelegenheden een restaurant in", zegt Leenders. ,,We presenteren een grote verscheidenheid aan eten. Van vis tot vlees en vegetarisch: van alles komt er aan bod."

Maar Leenders brengt meer dan alleen eten en drinken naar Velder. Want Slowlands moet vooral een belevingsfestival zijn. Veel aandacht is er dus ook voor muziekoptredens. Op het programma staan in ieder geval Supertrap, Boys Named Sue en The BruceBand. Ook de lokale formaties Massada, The Usual Suspects en Dennis Wels & Rudi Bressers betreden het podium van Slowlands. Daarnaast is er speciaal voor kinderen een nostalgische kermis, kan er bingo worden gespeeld en wordt er een pubquiz gehouden. ,,Een prachtige totaalbeleving voor alle leeftijden", aldus Leenders.

KAARTEN

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.slowlands.nl of via de gratis app. Er is geen dagkassa aanwezig, bezoekers moeten hun kaarten vooraf kopen.