Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Gemondenaren verliezen van SCMH

Promotiedroom van Irene gaat in rook op

Ze waren er héél dichtbij. Maar doordat de voetballers van Irene zondag geen winst wisten te boeken tegen SCMH, gaat promotie naar de vierde klasse aan de neus van de Gemondse voetbalclub voorbij. Op het veld in Olland werd het 3-1 voor de ploeg uit Mariaheide.

Gemondse supporters kwamen 'hun' club ondersteunen en fietsten gezamenlijk naar Olland waar de wedstrijd tegen SCMH uit Mariaheide werd gespeeld. Het was druk langs de lijnen en meer dan vierhonderd toeschouwers zagen in de eerste helft een zeer aanvallend Irene dat goede kansen kreeg. Stijn Memeling,

Voetbal

RKSV Boxtel

Programma pupillen zaterdag 6 juni

E2: toernooi Blauw Geel        vertr 08.15

F4: toernooi WEC        vertr 08.00

Nick Vliegenthart en Jelle Hoekstra misten echter net het doel. SCMH tekende in blessuretijd voor de eerste treffer.

Na de rust werd het direct 2-0 en even leek de wedstrijd gespeeld. Toen Rob Goyaards echter de 2-1 binnenschoot, kwam de spanning weer helemaal terug. Twintig minuten voor het eindsignaal was het de harde wind dat de hoop voor Irene deed vervliegen. Een hoog zondagsschot van SCMH waaide pardoes de kruising in. Door dit eindresultaat promoveert SCMH naar de vierde klasse.

RIJPEN

Irene sluit met de attractieve wedstrijd een mooi seizoen af en komt volgend seizoen uit in de vijfde klasse. Een tegenvaller, maar ook een kans om het team meer te laten rijpen en écht klaar te stomen voor een hogere klasse.

FOTO ONDER: Sven Vonk van Irene in duel met een speler van SCMH. Ondanks een goede en aanvallende wedstrijd, bleek de ploeg uit Mariaheide tóch te sterk. (Foto: Gerard Schalkx).

4 BOXTELAREN OP BRABANTSE TITELSTRIJD

Zwemtalent kwalificeert
zich negenmaal voor NK

Tijdens het tweede deel in de strijd om de Brabants zwemtitels heeft Luc van Eijndhoven (13) uit Boxtel, lid van zwemclub Argo in Sint-Oedenrode, zich afgelopen weekeinde nog eens op drie afstanden gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands kampioenschap. Drie andere Boxtelse zwemmers, aangesloten bij de Gestelse club Zegenwerp, deden ook mee aan de wedstrijden en braken persoonlijke records.

In het Pieter van den Hoogenbandbad te Eindhoven eindigde Luc (foto rechts) als derde op zowel de 400 meter vrije slag als de 100 meter vlinderslag; op de 200 meter rugslag werd hij vierde. Op deze drie afstanden liet het Boxtelse zwemtalent tijden noteren die vallen binnen de zogeheten NK-limiet en recht geven op deelname aan de nationale titelstrijd voor jeugdzwemmers die van 11 tot en met 14 juni in Eindhoven worden gehouden. Het weekend ervoor plaatste Luc zich al voor zes andere afstanden.

Afgelopen weekeinde behaalde de brugklasser van het Baanderherencollege ook nog twee zilveren plakken: op de 200 meter vrije slag en de viermaal 100 meter wisselslag estafette. In het klassement van de 50 meter vlinderslag bezette Luc de negende positie. Hij kijkt terug op een goed verlopen kampioenschap. ,,Het was een top-weekend", glunderde hij na afloop.

Ook drie leden van zwemclub Zegenwerp, wekelijks actief in het Boxtelse Dommelbad, deden van zich spreken tijdens het provinciale zwemkampioenschap. Isa Schellekens (15 jaar, foto onder) won op de 100 meter rugslag een bronzen medaille in een tijd van 1.14,24 minuten. Op de 50 meter rugslag boekte zij een tijd van 0.34,77 minuut die recht gaf op de zesde plaats in het klassement. Op de 200 meter wisselslag eindigde Isa als achtste, waar zij haar persoonlijk record verbeterde. Ook op de 100 meter borstcrawl en 200 meter schoolslag kwam de Boxtelse uit.

Lotte van de Laak (12) boekte twee persoonlijke records op de 50 en 100 meter rugslag; in dezelfde discipline eindigde ze als zesde op de 50 meter. Marit van de Kerkhof (11) nam het op tegen zwemmers die een jaar ouder waren. Op de 50 meter rugslag brak ze haar persoonlijk record.

Postduiven

Ad Blummel

wint 'Sezanne'

In Sezanne lieten 13 deelnemers van de Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost zaterdag 192 duiven los. Ad Blummel klokte de snelste duif.

Blummel behaalde ook de posities 20 en 23. Als nummer twee eindigde de combinatie Van de Brand-Rademaker. Dit duo was ook succesvol op de posities 5, 13, 15, 16, 24 en 25.

Overige uitslagen: 3, 4, 9, 11 en 19. Roland v.d. Langenberg; 6 en 10. combinatie v. Rooij-Platenburg; 7. Jo Schelle; 8, 12 en 22. Theo v.d. Langenberg; 14 en 21. Frans v. Laarhoven; 17. Jo Hazenberg; 18. Marco & Nicole Verbeek.

Heden, donderdag 4 juni wordt van 20.45 tot 21.30 uur ingemand voor de vlucht vanuit Argenton. Mandenwacht: R. van Heesch, B. van Eijndhoven, C. Willems en L. van Hamond. Vrijdag 5 juni worden de duiven ingemand voor Laon. Mandenwacht: R. v.d. Langenberg, P. Hulshoff, T. Pagie en J. Boverhof.

       ...LUC VAN EIJNDHOVEN...
            ...ISA SCHELLEKENS...