Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

Zomerconcert jeugdorkesten vier fanfares

Muziekleerlingen van vier fanfares uit de regio treden zaterdag 13 juni gezamenlijk op tijdens een zomeravondconcert bij gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel. Dat gebeurt in het samenwerkingsverband ELLS, een afkorting voor Esch, Liempde, Lennisheuvel en Spoordonk. Het optreden begint om 18.30 uur.

Samen muziek maken staat centraal bij het ELLS-concert. Moderne muziek speelt een belangrijke rol in het repertoire dat jeugdleden van de vier muziekkorpsen ten gehore brengen. En het blijft niet bij blaasmuziek alleen; er wordt óók gezongen. Bij slecht weer wordt het openluchtoptreden verplaatst naar binnen en luisteraars welkom ín Orion.

De muziekstukken die ten gehore worden gebracht, klinken al een tijdje in de repetitielokalen van de vier fanfares. Op de dag van de uitvoering komen de leerlingen bijeen om de voorbereiding van de nummers gezamenlijk af te ronden. Tussendoor wordt voor de nodige ontspanning en versnaperingen gezorgd.

MUZIEKLESSEN

Het samengevoegde jeugdorkest laat vanaf 18.30 uur horen wat de leerlingen in hun mars hebben. Op die manier hopen zij belangstellenden enthousiast te maken ook lid worden van één van de vier deelnemende muziekkorpsen. Na de zomervakantie start iedere muziekvereniging weer met nieuwe muzieklessen.

Informatie over lessen en lidmaatschap is te vinden op de websites van de vier clubs: www.fanfare-esch.nl, www.fanfareconcordialiempde.nl, www.fanfare-sintarnoldus.nl en www.concordiaspoordonk.nl.


Open dag bij

bereden politie

op Nergena

De Bereden Politie in Boxtel houdt zaterdag 6 juni haar jaarlijkse open dag. De stallen op het terrein op Nergena in het buitengebied van Boxtel zijn toegankelijk van 09.00 tot 15.30 uur. De toegang is gratis.

De open dag staat jaarlijks op het programma en trekt doorgaans enkele honderden belangstellenden. Die kunnen ook dit jaar een kijkje achter de schermen nemen in de stallen en kennismaken met het werk van de Bereden Politie. Die maakt deel uit van Cluster Zuid binnen de Politie Landelijke Eenheid.

Bezoekers kunnen tijdens de open dag om 10.30 en om 13.30 uur kennismaken met spectaculaire demonstraties in de manege op Nergena. Daarnaast zijn er demonstraties van een hoefsmid en is een dierenfysiotherapeut aanwezig, die uitleg geeft over de verzorging van paarden.