Lia van der Schans (links op de foto), Angelina van der Velden (midden) en Karien van Kempen vermaakten de ouderen in Molenweide met een sketch over dokter-slager en slager-dokter. (Foto: Peter de Koning).
Lia van der Schans (links op de foto), Angelina van der Velden (midden) en Karien van Kempen vermaakten de ouderen in Molenweide met een sketch over dokter-slager en slager-dokter. (Foto: Peter de Koning). Foto: Annelieke van der Linden

Vrouwencontact liempde treedt op in woonzorgcentra

Spraakverwarring werkt op lachspieren

Twee keer per jaar verzorgt de culturele club, onderdeel van Vrouwencontact Liempde, voorstellingen voor de leden van de eigen vereniging. Vaak krijgen ook bewoners van woonzorgcentra in de gemeente Boxtel de kans een opvoering te zien. Vorige week trad de culturele club op in Liduina en Molenweide.

De culturele club telt zeventien leden, werd zo'n 35 jaar geleden opgericht als onderdeel van Vrouwencontact Liempde, voorheen de Katholieke Vrouwenbeweging Brabant, en komt wekelijks bij elkaar om te repeteren. Rond Moederdag en Kerstmis staan de acteurs met nieuwe stukken op de planken.

Waar in het voorjaar gekozen wordt voor korte en humoristische sketches, is in het najaar een langer toneelstuk te zien. Gisteren zagen alle leden van Vrouwencontact in restaurant Het Hof van Liempde het resultaat van maandenlang repeteren.

SLAGER-DOKTER

Vorige week dinsdag en donderdag kwamen de acteurs al in actie in Molenweide en Liduina. Zo kregen de acteurs de lachers op hun hand met een sketch over spraakverwarring tussen mevrouw De Haas en twee mensen die een bijzonder beroep uitoefenden: een dokter-slager en slager-dokter...