Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

kwalificatie voor tweede ronde

Brons voor brandweer Boxtel in Oostkapelle

In het Zeeuwse Oostkapelle werden zaterdag de gewestelijke vaardigheidstoetsen (1e ronde) in de klasse 112 van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) georganiseerd. Liefst 9 ploegen, waaronder het korps Boxtel 2 onder leiding van bevelvoerder Bob Leermakers, namen deel aan deze vaardigheidstoetsen. De Boxtelse ploeg behaalde brons en kwalificeerde zich voor de tweede ronde.

De wedstrijd vond plaats in leegstaande woning aan de Duinweg. Daar vroeg de politie assistentie van de brandweer nadat een echtelijke ruzie geheel uit de hand was gelopen. Buurtbewoners meldden dat er ook brand zou zijn. Voor de uitrukkende eenheid was er verder geen informatie bekend omtrent het incident.

Uiteindelijk bleek de man zijn eigen woning in brand te hebben gezet. Hij wilde niet dat de brandweer het vuur zou blussen en werd overgedragen aan de politie. Uiteindelijk moest de voordeur van de woning geforceerd worden. De vuurhaard woedde in het trappenportaal woedde. In het huis was ook nog een slapende baby aanwezig die in veiligheid moest worden gebracht.

De Boxtelse ploeg werd derde en kwalificeert zich hiermee voor de tweede ronde gewestelijke vaardigheidstoetsen die later dit voorjaar plaatsvindt. De ploeg uit Boxtel zit inmiddels bij de beste 30 ploegen van Nederland en laat al ruim 250 ploegen achter zich. (Foto: Sander van Gils).