Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Processiepruiken: de laatste checks...

Als zondag 31 mei de Heilig Bloedprocessie weer door de Boxtelse straten trekt, moeten de deelnemers er piekfijn uitzien, vinden Monique van Hamond, Marga van der Wielen en Marlies Hobbelen. Reden voor het drietal, dat op Drievuldigheidszondag het grimeren verzorgt, om op het laatste moment nog alle baarden, snorren en pruiken goed te controleren.

De pruiken, snorren en baarden, zorgvuldig geknoopt van het haar van de yak, een Aziatische rundersoort, werden dinsdag in de kantine van honk- en softbalvereniging Ducks (waar Van der Wielen haar atelier heeft) uit de kast gehaald en gekamd. Alle haardossen zijn voorzien van namen, zodat het zondag een fluitje van een cent is om de deelnemers de juiste kapsels, snorren en baarden te geven.

De Heilig Bloedprocessie gaat om 15.00 uur van start op de Burgakker. Via de Kruisstraat, Markt, Clarissenstraat, Bosscheweg, Mgr. Wilmerstraat, Baroniestraat, Prins Bernhardstraat, Stationsstraat, Rechterstraat, Kruisstraat, Markt, Clarissenstraat en Oude Kerkstraat naar de Sint Petrusbasiliek. Daar vindt na afloop van de slotplechtigheid plaats.

Op pagina's 12 en 13 uitgebreid aandacht voor de Heilig Bloedprocessie.

FOTO BOVEN: Monique van Hamond, Marga van der Wielen en Marlies Hobbelen (v.l.n.r.) zetten dinsdag de laatste puntjes op de i voor de Heilig Bloedprocessie. Het drietal verzorgt de make-up en de pruiken van de deelnemers. (Foto: Peter de Koning).