Directeur Henk van der Zee van stichting Brabants Centrum overhandigt brieven aan chauffeur Evert van Houtum en voorzitter Arjen Witteveen (links) van de Voedselbank. Hierin wordt uitleg gegeven over de actie voor de cliënten. (Foto: Peter de Koning).
Directeur Henk van der Zee van stichting Brabants Centrum overhandigt brieven aan chauffeur Evert van Houtum en voorzitter Arjen Witteveen (links) van de Voedselbank. Hierin wordt uitleg gegeven over de actie voor de cliënten. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ACTIE BRABANTS CENTRUM VOOR CLIËNTEN VOEDSELBANK

Gratis abonnement en Boxtelaartjespas

De ruim honderd Boxtelse cliënten van de Voedselbank hebben positief gereageerd op een nieuwe actie van stichting Brabants Centrum. Niet alleen krijgen ze een gratis abonnement op het gelijknamige nieuwsblad, als kersverse abonnee hebben zij bovendien recht op een vip-pas van het spaarsysteem Boxtelaartjes met een waarde van honderd euro.

Chauffeur, coördinator en vloermedewerker Evert van Houtum van de Voedselbank ontving gistermiddag in de vestiging aan het Ronduutje in Boxtel uit handen van directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum de begeleidende brieven voor de cliënten. Hierin staat alle relevante informatie over de actie. ,,De mensen vinden het een mooi en aantrekkelijk aanbod", aldus Van Houtum. ,,Ik verwacht dat veel cliënten gebruik gaan maken van deze mogelijkheid."

Van der Zee liet weten dat de krant voortaan wekelijks bij de nieuwe abonnees wordt thuisbezorgd. ,,Bij de start krijgen de cliënten duizend Boxtelaartjes op hun spaarpas, waarmee ze bij negentig winkels korting krijgen op speciale aanbiedingen. Maar de cliënten kunnen zelf aangeven of ze gebruik maken van ons aanbod. We begrijpen dat de mensen aarzelen omdat we persoonlijke gegevens nodig hebben, maar hun privacy is gewaarborgd. Op deze manier willen we ook personen voor wie een abonnement te duur is de kans geven om via Brabants Centrum geïnformeerd te worden over alles wat er in deze regio gebeurt én om mee te doen aan aan het Boxtelaartjes-spaarsysteem."