bijeenkomst op 2 juni in sint-ursula

Ouderen in Regie: opties
voor wonen op Stapelen

Ouderen in Regie, een initiatief van Boxtelaar Ad van den Brand, hield de afgelopen maanden diverse bijeenkomsten waarbij één boodschap centraal stond: ouderen kunnen de regisseur zijn over hun eigen toekomst op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Inmiddels zijn werkgroepen over twee onderwerpen opgestart: zorgcoöperatie en kleinschalige wooninitiatieven. Dinsdag 2 juni wordt in Sint-Ursula om 19.30 uur een evaluatiebijeenkomst georganiseerd.

Inmiddels is het plan opgevat om van Ouderen in Regie een stichting te maken die inzet op nieuwe concepten op het terrein van wonen, welzijn en zorg voor en door senioren in Boxtel, Lennisheuvel en Liempde. De stichting zoekt daarbij de samenwerking met de gemeente en andere organisaties op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Inmiddels heeft een groep gezorgd voor een doelomschrijving die zal dienen als oprichtingsakte. Ook heeft een aantal mensen aangegeven zitting te willen nemen in het bestuur. Zij worden tijdens de bijeenkomst aan de bezoekers voorgesteld.

Het onderwerp 'Kleinschalige wooninitiatieven' is in meerdere werkgroepen besproken. Hierin zijn inmiddels woonwensen verduidelijkt, waardoor volgende stappen kunnen worden gezet. Hierbij wordt tijdens de bijeenkomst meer duidelijk. Ook wordt gesproken over het nieuwbouwplan aan de Prins Hendrikstraat, tegenover de Kasteellaan. Ouderen in Regie ziet in dit plan mogelijkheden om een deel van de ideeën te realiseren. De directie, ontwikkelaar en de architect geven tijdens de bijeenkomst een presentatie.

De werkgroep 'Zorg voor en met elkaar' richt zich op het onderwerp zorgcoöperatie en wil starten met twee pilotprojecten in Boxtel-Oost. De contacten met stichting Wijkorgaan Boxtel-Oost en de huurdersvereniging Hoogheem zijn inmiddels gelegd. Bovendien wil de werkgroep in een gedeelte van diezelfde wijk een behoefteonderzoek doen naar het onderwerp 'Zorg voor en met elkaar'. Mensen die voorafgaand aan de bijeenkomst al informatie willen, kunnen contact opnemen met Ad van den Brand via e-mail: advandenbrand@hotmail.com of tel. 06-34 27 29 66.


Resultaten paddentrek

Dankzij de inzet van zo'n dertig vrijwilligers hebben 2.330 padden veilig de oversteek kunnen maken op de Kempseweg en Molenwijkseweg naar hun zogeheten voortplantingswater. Tijdens de amfibieënactie van de plaatselijke Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer hielpen zij met het plaatsen en verwijderen van de schermen en het overzetten van de beestjes.