Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Feestelijke opening nieuwe stallen De Rekkendonken

Meer comfort voor paarden en pony's

MARIËLLE WIJFFELAARS

De Liempdse manege De Rekkendonken opent zondag 31 mei de vernieuwde stallen. Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje nemen bij de manege aan de Vleutstraat in Liempde.

De noodzakelijke verbouwing vond plaats om de paarden meer comfort te kunnen bieden. De boxen zijn vergroot en beschikken over uitschuifbare tussenwanden. ,,Dat maakt het voor ons makkelijker om schoon te maken", legt Liane Schellekens van De Rekkendonken uit. ,,Het aantal boxen is wel verminderd, maar we hadden ook eigenlijk wat plaatsen over. De paarden hebben nu meer ruimte en staan comfortabeler."

Vernieuwing van de stallen was nodig vanwege nieuwe regelgeving. Over twee jaar worden de eisen aangepast en De Rekkendonken speelt daar nu vast op in. ,,Het kan maar gedaan zijn", vindt Schellekens. ,,De situatie was echt nog niet nijpend, maar volgens de regels moet het gebeuren. En eerlijk is eerlijk: het is echt heel mooi geworden. Veel lichter én beter voor de paarden."

VOORPREMIÈRE

Zondag worden de vernieuwde stallen geopend. Vanaf 13.00 uur zijn belangstellenden welkom bij De Rekkendonken aan de Vleutstraat 10 in Liempde. De festiviteiten duren tot 17.00 uur. Naast de opening van de stallen kunnen bezoekers midgetgolf spelen en zijn er oud-Hollandse spelen. Ook worden er kaartjes voor voorpremière van de film The Legend of Longwood verloot. Meer informatie: www.derekkendonken.nl.

OP DE FOTO: Eigenaars Rien en Ria Schellekens van De Rekkendonken in de nieuwe stallen van de manege aan de Vleutstraat. (Foto: Gerard Schalkx).


Vogeltjesmarkt

De maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt van vereniging De Notenkraker wordt zaterdag 30 mei gehouden in en rond Ons Doel, de accommodatie van handboogvereniging L'Union aan de Heidezoom 2 in Liempde. Bezoekers zijn tussen 07.30 en 11.00 uur welkom en betalen 1,50 euro entreegeld; kinderen hebben gratis toegang. Het aanbod is exclusief (sier)pluimvee, loopvogels en postduiven.