Spelmoment uit de honkbalwedstrijd tussen het Boxtelse JRC Ducks en Domstad Dodgers. (Foto: Gerard Schalkx).
Spelmoment uit de honkbalwedstrijd tussen het Boxtelse JRC Ducks en Domstad Dodgers. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Stefan Latijnhouwers

HONK- EN SOFTBALSTERS BOXTELSE CLUB BOEKEN RUIME ZEGES

Teams JRC Ducks maken veel indruk

Zowel het vrouwen- als het mannenteam van honk- en softbalvereniging JRC Ducks heeft afgelopen weekend een ruime en verdiende overwinning behaald. De softbalsters waren uit met 1-13 te sterk voor Starlights, terwijl de honkballers Domstad Dodgers geen kans gaven en afgetekend met 14-1 zegevierden.

De softbalvrouwen van Ducks begonnen energiek aan het duel met Starlights en maakten het de pitcher behoorlijk lastig. Door goed slagwerk kwamen de bezoekers al snel op een comfortabele 0-7 voorsprong. Namens JRC Ducks stond pitcher Evelien Gerrits op de plaat die uitstekend op dreef was en ervoor zorgde dat de thuisploeg maar een keer scoorde. Door de inbreng van aspirant Janne de Haan, die in een inning twee belangrijke nullen maakte als korte stop-speelster, eindigde de wedstrijd in een vroegtijdig stadium.


Zwemtalent (13)
uit Boxtel aast op
Brabantse titel

Zwemmer Luc van Eijndhoven (13) uit Boxtel nam afgelopen weekend deel aan het eerste deel van de Brabantse zomerkampioenschappen in het 50-meterbassin van het Pieter van den Hoogenbandbad te Eindhoven. Hij behaalde brons op de 200 meter wisselslag.

Op de 100 meter vrije slag eindigde Luc net naast een ereschavot, maar boekte het zwemtalent wel een NK-limiet. Eerder behaalde hij ook al op vijf andere afstanden een minimiumtijd om mee te mogen doen aan het landelijke titelstrijd.

Overige resultaten: 5. 100 meter rugslag; 15. 50 meter vrij; 11. 50 meter rugslag; 8. 200 meter schoolslag; 4. viermaal 100 meter estafette.

Zaterdag 30 en zondag 31 mei treedt Luc aan voor het tweede deel van het Brabants kampioenschap. Medio juni neemt hij deel aan het NK jeugdkampioenschap op de lange baan.

De vrouwen van Ducks konden met een tevreden en voldaan gevoel huiswaarts keren. De eindstand van 1-13 gaf daar alle aanleiding toe. Beste slagvrouw aan Boxtelse kant was Nikki van Nes met een gemiddelde van 1.000.

GOEDE FLOW

Het eerste honkbalteam van Ducks, dat in een goede flow zit en de laatste twee wedstrijden overtuigend won, was gebrand om Domstad Dodgers in eigen huis te verslaan. Pitcher Jeroen van Nes stak in een goede vorm en was een ware plaag voor de slagmannen van de bezoekers. Hij werd daarbij gesteund door zijn ploeggenoten in het veld die ook op dreef waren. De gastheren kwamen in aanvallend opzicht laat op gang, maar toen het team eenmaal begon te draaien gaf het scorebord 14-0 aan na vijf innings.

Debet aan de riante voorsprong was goed slagwerk van de Boxtelaren en fouten van de Dodgers, die zelf maar één keer succesvol waren. Mike de Ruijter en Jan van der Wielen trakteerden het thuispubliek op mooie honkslagen en leverden op die manier ook een bijdrage aan de terechte 14-1 overwinning: de derde zege op rij. De honkbalmannen van Ducks gaan zondag 31 mei op bezoek bij Nieuwegein Diamonds.

Uitslagen zaterdag 23 mei

Beeball majors: Gryphons - Ducks        16-27

Pup. sb: Ducks - Roef        4-16

Jun.: Ducks - Uden Red Sox        5-23

Vrouwen: Starlights - Ducks        1-13

Uitslagen zondag 24 mei

Ducks 1 - Domstad Dodgers        14-1

Uitslag maandag 25 mei

Jun.: Mustangs - Ducks        2-13

Programma zaterdag 30 mei

Beeball rookies: ROEF! - Ducks        10.30

Beeball majors: Ducks - Starlights        11.00

Pup. honkbal: Ducks - Cardinals        11.00

Pup. softbal: ROEF! - Ducks        13.00

Asp. softbal: Ducks - Jeka        14.00

Asp. softbal: Ducks - Jeka        16.00

Programma zaterdag 31 mei

Vrouwen: Nuenen - Ducks        11.00

Heren 2: Kickers - Ducks        12.00

Heren 1: Nieuwegein - Ducks        14.30