Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

What's Up Sem en Sophie

Met een prachtig gezonden 'I See Fire' van Ed Sheeran, bekend van de soundtrack van The Hobbit, openden Sem van de Loo (16) en Sophie ter Haak (15) hun optreden tijdens de zevende editie van Limuscene. De twee Liempdse meiden waren met gitarist Pim Lavaleije (18) uit Boxtel een van de verrassingen van het zonovergoten popfestival in het Concordiapark.

Zingen jullie al lang samen? Sophie: ,,Ja, al vijf jaar. We zongen vroeger al veel in de speeltuin en zijn vijf jaar geleden samen op zangles gegaan bij MIK Kunsteducatie. Daar leren we nummers die we zelf leuk vinden. Ed Sheeran vinden we goed, maar ook de liedjes van Beyoncé zingen we graag."

Jammer dat jullie optreden zo kort was. Sem: ,,Voor Limuscene hebben we vier liedjes geselecteerd. We waren best zenuwachtig, misschien heb je dat wel kunnen horen. Maar toen we eenmaal aan het zingen waren, was de spanning weg en duurde ons optreden eigenlijk veel te kort. Misschien mogen we nog eens terugkomen. We zouden best wat vaker tussen andere bands door een intermezzo willen spelen."

Stonden jullie al vaker op een podium? Sophie: ,,We hebben samen opgetreden met fanfare Concordia in de grote tent van Circo Circolo. Toen mochten we meedoen aan het promconcert." ,,Dat was gaaf", zegt Sem. ,,We zongen een medley van Lady Gaga, heel leuk om te doen."

Wat voor soort liedjes zingen jullie het liefst? ,,Liedjes die een mooie uitdaging zijn om voor een publiek te zingen", zegt Sophie. ,,Ze moeten niet te makkelijk zijn, liedjes dus waar we veel van onszelf in kwijt kunnen. 'I See Fire' van Ed Sheeran bijvoorbeeld is een heel klein, sfeervol liedje. Heerlijk om in de juiste stemming te komen."

Gaan we meer van jullie horen? ,,Jazeker", zegt Sem. ,,We zingen mee tijdens een zomerconcert van de fanfare. Hebben we nu al heel veel zin in!"

Een uitgebreid verslag van popfestival Limuscene staat op de regiopagina in deze editie van Brabants Centrum.

OP DE FOTO: Sem van de Loo (midden) en Sophie ter Haak maakten met gitarist Pim Lavaleije indruk met de vertolking van vier hele mooie akoestische liedjes op de zevende editie van Limuscene. (Foto: Peter de Koning).