Welke basisschool zal dit jaar de wisselbeker winnen? De Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel won vorig jaar met de meeste deelnemers. (Foto: Peter de Koning).
Welke basisschool zal dit jaar de wisselbeker winnen? De Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel won vorig jaar met de meeste deelnemers. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

WANDELFESTIJN BELEEFT 44e EDITIE

Avondvierdaagse Boxtel ook naar Lennisheuvel

De 44e avondvierdaagse die dinsdag 2 juni bij het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd van start gaat, voert de honderden deelnemers ook dit jaar naar alle windstreken in Boxtel. De eerste etappe voert richting Liempde, de tweede etappe start in de wijk Selissenwal. Kerkdorp Lennisheuvel staat op de derde wandeldag centraal.

Na een drukke voorinschrijving op de weekmarkt en in de wijkwinkelcentra Oosterhof en Selissenwal, kunnen deelnemers aan de avondvierdaagse ook op de dag van vertrek inschrijven bij het Jacob-Roelandslyceum. Daar is dinsdag 2 juni het vertrek en voeren de wandeltochten richting buurdorp Liempde.

Gemeenschapshuis De Walnoot in Selissenwal is woensdag 3 juni het vertrekpunt voor de deelnemers aan de avondvierdaagse. Donderdag 4 juni staat helemaal in het teken van Lennisheuvel. Het startburau is dan gevestigd in café De Trol tegenover de Sint-Theresiakerk. De organisatie roept deelnemers op met de fiets naar Lennisheuvel te komen, mede door wegwerkzaamheden tussen de rotonde Boseind en de kruising met de Brede Heide en de Armehoefstraat. De slotetappe van de avondvierdaagse start vrijdag 5 juni bij het Jacob-Roelandslyceum.

VEEL MUZIEK

De avondvierdaagse biedt naast veel wandelplezier ook muzikaal genot. Op de eerste wandeldag speelt de Red River Band vrolijke klanken, de Big Band Boxtel is op de tweede wandeldag present. In Lennisheuvel zorgt fanfare Sint-Arnoldus voor de muzikale noot, bij de intocht zijn er meerdere muzikale optredens. De intocht wordt muzikaal begeleid door Boxtel's Harmonie en de Gildenbondsharmonie.

Deelnemers aan de avondvierdaagse kunnen traditiegetrouw kiezen uit twee afstanden: 5 en 10 kilometer. De starttijden zijn van dinsdag tot en met donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur. De wandelaars die kiezen voor 10 kilometer, gaan om 18.00 uur als eerste op pad.

Op de slotdag is de start vervroegd. Wie 10 kilometer wandelt, vertrekt al om 17.30 uur, de 5-kilometerlopers starten om 18.30 uur. De intocht begint omstreeks 19.30 uur vanaf de speelweide aan de Van der Voortweg. De prijsuitreiking is op de Markt met wethouder Peter van de Wiel.

Deelname aan de avondvierdaagse kost 4,50 euro met herinnering. Meedoen zonder herinnering kost drie euro. Meer weten? Kijk op www.dekeistampers.nl.