Fanfare Concordia loopt natuurlijk voorop tijdens de feestelijke intocht van de Liempdse avondwandelvierdaagse. (Foto's: Peter de Koning).
Fanfare Concordia loopt natuurlijk voorop tijdens de feestelijke intocht van de Liempdse avondwandelvierdaagse. (Foto's: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Mooie wandelmedaille voor Liempdse kilometervreter

MARC CLEUTJENS

En daar was ie dan: Frits van Gestel. Kilometervreter op wandelschoenen, in én ver buiten Liempde. Vrijdagavond werd hij niet geheel onverwacht in het zonnetje gezet tijdens de huldiging van al die honderden deelnemers aan de avondwandeldriedaagse. De reden? Hij heeft geen enkele van de 34 edities overgeslagen en dus alleen al tijdens dit evenement duizend kilometers gewandeld...

Van Gestel werd gehuldigd op het terras van café 't Wapen van Liempde waar de intocht van de avondwandeldriedaagse steevast wordt ontbonden. Alle wandelaars die vrijdag op pad waren gegaan voor de laatste etappe, waren daarvoor al feestelijk ingehaald met muziek van fanfare Concordia. Zoals het hoort wandelde iedereen achter de muzikanten aan, met de muziek mee, op weg naar een verfrissend drankje, een hapje en natuurlijk: de welverdiende medaille.

Buurtvereniging Den Berg staat elk jaar garant voor een goed verloop van de avondwandeldriedaagse en beet dit jaar het spits af in een reeks van wandelestafettes. Boxtel, Gemonde en Esch volgen later dit voorjaar en kunnen ook rekenen op honderden deelnemers. Wandelsportvereniging De Keistampers trapt dinsdag 2 juni af bij het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd in Boxtel. Tot en met vrijdag 5 juni doen enkele honderden basisscholieren mee aan de vierdaagse, die dit jaar ook een startpunt heeft in de wijk Selissenwal en Lennisheuvel.

Meedoen? Kijk op www.dekeistampers.nl.

Kilometervreter Frits van Gestel krijgt bij na de intochteen welverdiende wandelmedaille.